Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 11 juli 2012

Trumresa - en liten förklaring

För några dagar sen så berättade jag ju om att vi hade gjort en trumresa när vi var nere i Skåne. Jag tänkte att jag skulle försöka förklara lite hur det gick till för er som är nyfikna och vill veta! Varning för "flum"!! :P

En trumresa är en slags shamansk meditation. Nån leder meditationen och trummar olika takter på trumman.
Bild hämtat härifrån:
http://www.snaret.webshoponline.se/shamantrummor_tillbehor.aspx

Som jag skrev förut så var det Cat som ledde våran trumresa. Inom shamanismen pratar man om att vi har kraftdjur som hjälper oss med olika saker, och i början av meditationen kallade Cat på våra kraftdjur och det gör man från alla  fyra vädersträck. Hon började med att vända sig mot norr och sa "Jag kallar på kraftdjuren från norr", och vips så kom det en stor varg och satte sig på min vänstra sida! Ja, inte en riktig levande förstås, men det var märkligt verkligt!! Jag visste inte vad jag hade att förvänta mig över huvud taget och blev väldigt förvånad!
Sen vände sig Cat åt öster och kallade på våra kraftdjur därifrån, och vips kom en grävling och satte sig vid mina fötter! Från söder kom en vit tiger och satte sig vid min högra sida och från väster kom en stor grizzlybjörn och ställde sig bakom mig!! Det var mycket märkligt!! Jag satt där och blundade och bara kände in energierna, och jag kände verkligen de där djuren!! Det var som fantasi men ändå inte..!! Svårt att förklara, men det var i alla fall en fantastisk känsla!!
Jag kände mig otroligt trygg där jag satt och jag minns att jag reflekterade över att jag som är vegetarian bara har rovdjur som kraftdjur! :P

Syftet med den här trumresan var bara att känna in energierna så det var egentligen inte så mycket mer som hände, men om jag har förstått det hela rätt så blir trumresor väldigt annorlunda beroende på vad man har för syfte med dem. Jag tror att det är vanligt att man gör resor ner till underjorden t ex. Men det får jag kanske prova på en annan gång...!
De andra upplevde också att det kom djur och satte sig hos dem förresten! Så det var inte bara jag...!!

Har nån av er som läser detta varit med om något likande? Det skulle vara roligt om ni skrev en kommentar och berättade!!

Anneli.

6 kommentarer:

tantista sa...

Inte för att va' sån (som Kodjo brukar säga) men det är där du har varit. Ja i underjorden alltså. Det är där man är när man möter kraftdjuren. Åtminstone enligt dom flesta schamanska tankemodelller. Men det spelar ingen roll tycker jag - huvudsaken är att man får möta dom. Jag gör mina resor jag med, dock utan trummorna, som jag har lätt att bli illamående av. Som bilåkningsillamående, en lätt sorts illamående visserligen, men varför må illa alls när det går lika bra utan:) Fick du nån tolkning? Eller gjorde du själv nån tolkning? Jag får en stark känsla av att dom vill hjälpa dig att sätta dina gränser för att du har en viktig väg att gå - en väg som är värd att försvara.

Anneli Sjögren sa...

Hej tantista och tack för din kommentar!! :D
Nja.... näe.... inte tror jag att vi kom till underjorden inte...!! Jag har fått för mig att då blir man väl ledd dit av den som leder trumresan, typ att den säger nåt om att gå ner för t ex trappor eller en brant stig eller nåt... eller?? Här var det inget sånt. För mig kändes det som en vanlig meditation fast på zoo..!! ;-)
Ja, trumningen känns... kan förstå att man kan bli lite illamående! Fast det beror nog på HUR det trummas kan jag tänka mig.
Nä, nån tolkning så, det blev det inte. Däremot tittade vi i Solögas bok om djurens språk vad de olika djuren står för. Sen "vet" jag att grävlingen har jag för att få hjälp att stå upp för mig själv och mina åsikter och att kunna plocka fram lite ilska när det behövs.... Så din tolkning känns som att den är på spåren!! Tack!! ♥

tantista sa...

Meditation fast på zoo, ha ha, den gillar jag. Man kan tänka på olika sätt kring de tre schamanska världarna. Man kan tänka att eftersom kraftdjuren hör hemma i underjorden så är du där i och med att du möter dom. Men man kan tänka på andra sätt också, förstås. Jag brukar inte dela upp'et så strikt, och bland dom som delar upp'et strikt så finns det ändå flera olika synsätt. Jag ville mest fästa din uppmärksamhet på att du kan ha varit på fler ställen än du tror ;)

Anneli Sjögren sa...

Den omedvetne trumresenären, haha!! :D Ja, det är bra att du förklarar, för shamanism kan jag inte nåt mycket om! Har egentligen aldrig känt mig dragen åt det hållet... förrän möjligtvis nu...! :P

Fru P sa...

Det lär som en spännande resa. Jag har en del saker jag också ska ta mig tid att uppleva och erfara. Men när man har småbarn får det vänta för stunden. Jag har läst om många som åker på olika typer av meditationsresor av olika slag och många låter helt fantastiska :)

Så det står på listan och jätte kul att läsa om så många olika :)

Ser att vi är lika med en fot i Stockholm och en i dalarna. Men min ena fot står i Borlänge :)

Kram Fru P

Anneli Sjögren sa...

Hej fru P! Tack för kommentaren och välkommen till min blogg!! :D
Ja allting har sin tid och när man har små barn så blir det en hel del som får skjutas upp på framtiden! Min yngsta har precis fyllt 13 så nu försöker jag ta igen för alla år jag varit hemma med barnen! :D
Kul att du också har ena foten i Sthlm och den andra i Dalarna! Jag kom just hem från en tur till Borlänge! :D
Kram!