Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 10 juli 2012

Ett sjuuukt bra blogginlägg??


Idag kändes det som att jag kastades tillbaka till mitt gamla vanliga liv...!
Efter att ha varit nästan som i en bubbla de här dagarna i Skåne så blir det nästan lite av en krock att komma hem med allt det innebär av inbokade tider, "vad-ska-vi-ha-till-lunch-funderingar" och.... ja... vardag helt enkelt!
Jag hade helt förträngt att jag skulle till hjärtmottagningen i Falun idag! Tur att Janne har koll!! Min vanliga doktor jobbar natt hela veckan så istället fick jag träffa en för mig helt okänd förmåga. En ung och trevlig kille vid namn Karl.
Jag berättade för honom precis som det var; att jag på eget bevåg hade halverat dosen på min ena hjärtmedicin och att jag ämnade bli frisk och helt fri från medicin!! Han tog det väldigt bra tycker jag, trots att jag gick rätt hårt åt honom med mina åsikter om doktorer, mediciner och framför allt läkemedelsbolagen som inte är särskilt intresserade av att folk ska bli friska utan mest vill tjäna pengar genom att hålla oss symptomfria, men beroende av deras jävla gift (ja, jag sa faktiskt så...)...!!
Som tur var så sa jag massa annat också som visade att jag inte helt är på tvären och att jag är nyfiken och intresserad av att lära mig mer om medicinernas verkan så att jag på ett ansvarsfullt sätt kan undersöka hur låg dos jag kan klara mig på och förhoppningsvis så småningom helt kunna sluta med medicinerna. Karl tyckte att det var bra att jag hade halverat dosen och var helt på min linje att jag även kan prova vad som händer när jag minskar på dosen på den andra medicinen jag har! Han gick t o m och frågade överläkaren om det och överläkaren tyckte också att det var OK att jag provade mig fram!! Gissa om jag blev förvånad!! :D Det finns hopp om "läkar"kåren!! :-)
Det togs förstås också ekg och blodtryck, och lyssnades på mitt hjärta med vanligt stetoskop och allt var så bra så bra!! :D Så nu ska jag börja gå på kontroller här i Avesta istället och får förhoppningsvis tillbaka min gamla doktor Jens. Honom gillade jag för han var ovanligt öppen för alternativmedicin för att vara doktor! :D

Som ni kanske märkt så undviker jag att kalla doktorer för läkare och skriver "läkar"kåren istället för läkarkåren. Det är för att jag kommit på att läkare är en som faktiskt botar folk, medan en doktor är nån som bara skriver ut symptomdämpande medel. Tyvärr är de allra, allra flesta doktorer... Synd!! Det behövs verkligen riktiga läkare!! Och på tal om det: borde det inte heta friskhus eller läkarhus istället för sjukhus!?!
Eller så kan vi dela upp det som så att doktorerna jobbar på sjukhusen och läkarna på friskhusen/läkarhusen!
Det var bara en tanke....!! :P

Men nog om det!! Nu ska jag hoppa i säng!! Ha dä!!

Anneli.

2 kommentarer:

Leslita sa...

Vad bra att läkaren tycker att det är ok att du halverat dosen. Hoppas att det har fungerar bra för dig. Jag är fortfarande i Trollhättan. Vet inte när jag kommer tbx till Sthlm men då får vi ta och ses tycker jag :) Kanske Jenny och Maria vill vara med :) Kram

Anneli Sjögren sa...

Åh... Ja!! Det vore så himla kul att träffas!! Men jag tror att Maria kommer vara i Norge hela sommaren, så vi kanske ska vänta till hon kommer tillbaka också?!?
Du/ni får jättegärna komma hit också!! Ni kan sova i lokalen, och delar ni på bensinpengarna kostar det inte så mycket!!
Både och funkar ju också... Alltså både att jag kommer till Sthlm OCH att ni kommer hit!! :D
Kram!!