Idag har jag stått i köket hela dagen! Riktigt produktiv har jag varit faktiskt! :o) Men jag har inte lagat mat, utan bakat!
Det är ju så att när man som jag har noll-tolerans för gluten och dessutom vill undvika andra ingredienser som ofta finns i glutenfritt "köpebröd" (majs och e-nummer t ex) så får man baka själv! Dessutom hade jag ett gäng bananer som sjöng på sista versen och behövde göras nåt med! Alltså kavlade jag upp ärmarna och satte fart!
Allra först vispade jag ihop en glutenfri våffelsmet, men den ställde jag bara in i kylen så länge. Jag tänkte att dem kan jag grädda om jag blir hungrig under bakningen!
Sen gjorde jag en mjuk kaka; närmare bestämt en körsbärskaka:
Förra veckan gjorde jag en likadan, fast med hallon, och det receptet hittar du HÄR!
Körsbärskakan blev jättegod, men om jag minns smaken på hallonkakan rätt så tyckte jag nog att den blev liiite godare..!
Efter körsbärskakan bakade jag matbröd. Samma Tékakor som jag bakade förra veckan (de gav mersmak!):
De blev lika goda som förra gången! Receptet hittar du HÄR!
Adrian har länge tjatat om att han vill att vi ska baka muffins, så efter tékakorna blev det även sådana:
Dessa är också glutenfria; bakade med mandelmjöl bland annat. Men receptet kommer jag inte att lägga ut nu, för dessa - trots att de blev goda - kan och ska förbättras! Så jag ska fila på receptet och får återkomma när de smakar och ser ut mer som jag vill! Men jag kan avslöja att de innehåller Chocholate Chip! :o)
Och våfflelsmeten då? Den glömde jag alldeles bort! Men det betyder ju bara att jag får en supersmaskig frukost imorgon!! :o)
Nu är jag heeelt slut och ska bara titta lite på TV och kolla mail och facebook innan jag lägger min lekamen i badkaret för ett lååångt, varmt bad! :o)
Anneli.
söndag 17 april 2016
Bland bunkar och slevar
Etiketter:
baka,
bananer,
chocholate chip,
facebook,
förbättra,
glutenfri,
hallon,
köpebröd,
körsbärskaka,
mail,
mandelmjöl,
mersmak,
muffins,
noll-tolerans,
produktiv,
recept,
supersmaskig,
tékakor,
TV,
våffelsmet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar