Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 15 april 2016

Slaget om våren

På facebook (och säkert på andra sociala medier också) florerar det massor av bilder på olika vårtecken, och att våren är här råder ingen tvekan om! :o)
Även jag har sett och hört en del som hör våren till: fågelkvitter, hemvändande flyttfåglar, tussilago och vitsippor, men här på vår tomt har det varit tunnsått med dessa vårtecken! Ja, förutom att jag förstås hört fågelkvitter och sett flyttfåglar flyga över huset då förstås!

Utanför vårt sovrumsfönster står en hägg, och för varje gång jag har dragit upp rullgardinen nu de senaste dagarna så har jag sett hur knopparna på den sväller mer och mer för varje dag! Men idag såg jag något annat också! På gräsmattan lyste nånting vitt... det var vitsippor! Äntligen har våren etablerat sig även på våran tomt! :o) 
Självklart tog jag kameran med mig och gick ut!
Först har vi knopparna på häggen som jag ser när jag drar upp rullgardinen! Tittar man riktigt noga mellan grenarna så ser man vitsipporna. Och här kommer en närbild på dem:
När jag stod där på gräsmattan fick jag även syn på dessa små skönheter:
Scilla - en trevlig färgklick i det brun-gröna gräset! 

Först nu när vi äntligen har dessa vårtecken här på vår tomt vågar jag tro att våren är här för att stanna! Det är som att jag inte riktigt har vågat tro det innan...! 
Meeen... än så är vi ju bara halvvägs in i april, så vädergudarna har fortfarande tid på sig att "jävlas" med aprilväder...! Men att Gumman Tö har besegrat Kung Bore i slaget om våren står bortom allt tvivel! :o) 
Inte en dag för tidigt om nån frågar mig!

Anneli.

Inga kommentarer: