Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 23 september 2010

10 sanningar om mig

Nu äntligen tar jag tag i utmaningen jag fick av Vera på bloggen Ekomuffin, och avslöjar 10 sanningar om mig själv! Håll i hatten!! ;-)

1. Jag älskar att läsa böcker! Historiska romaner läser jag med förtjusning, men även böckerna om Harry Potter och förstås Twilight-böckerna.

2. När jag var tonåring hade min tvillingsyrra, våran jämnåriga kusin och jag en musikgrupp som sjöng covers, men också egenskrivet. Vi kallade oss för "Ljushuvudena" - blondiner som vi är alla tre! Av oss tre är det bara jag som inte jobbar med musik idag.

3. Jag har gått i kommunala musikskolan och tagit pianolektioner i 11 år - utan att lära mig noter!! Jag ville helt enkelt inte och hade tillräckligt bra gehör för att lura min lärare i flera år att jag läste noterna!! :D (Hon spelade alltid låtarna först, när man skulle lära sig nåt nytt)!

4. Jag är vegetarian av födsel och ohejdad vana. Vilket inte är helt enkelt nu när jag äter LCHF...! Men det får gå!!

5. Jag började smygröka när jag var 6 år. Ja, ni läste rätt!! Det var en kombination av att ha en kompis som kunde få tag på cigaretter och att jag revolterade mot mina extremt hälsosamma föräldrar som inte lät mig äta bl a godis, vitt bröd och en hel hop med godsaker som mina kompisar fick äta. (Men nu har jag inte tagit ett bloss på lite drygt 20 år, och jag har aldrig rökt när jag varit gravid eller ammat).

6. Jag har ammat mina 5 barn i sammanlagt 13 år. Dessutom är jag hjälpmamma/amningsrådgivare sedan hösten 1986.

7. Jag älskar att lyssna på musik, och allra mest gillar jag Hårdrock! Riktigt rackarns hård rock ska det vara!! Svenska Opeth är en av favoriterna men Holländska grupperna Within Temptation och Epica lyssnar jag mycket på, samt Finska gruppen Nightwish - för att nämna några.

8. Jag är en riktig nattuggla som helst sitter uppe till fram på småtimmarna, men kämpar för att ha lite mera synkade tider med familjen. Men Åh! va' jag älskar att vara uppe ensam när det är mörkt ute och alla sover!!

9. Jag älskar att köra bil - och köra fort!! Redan på bilskolan sa min bilskolelärare att jag hade blydojja på högerfoten! Men numera föröker jag sansa mig - både för miljöns skull och för att jag är rädd om körkortet!

10. Jag kan prata med döda. För ca 6 år sen upptäckte jag att jag har en Medial gåva. Det är rätt häftigt!! Healing har jag "alltid" vetat att jag har, och Tarot har jag hållit på med i ca 8 år.

Ja, nu vet ni lite mer om mig! Hoppas jag inte har skrämt bort er!! ;-)

Anneli.

PS. Det kanske är meningen att jag ska skicka vidare denna utmaning, men jag tror jag gör så här: De som vill får gärna axla manteln!! Gör gärna det!! Det är roligt att läsa lite om alla er bloggläsare och det är det nog fler än jag som tycker!! DS.

6 kommentarer:

Lena sa...

Åh, det var spännande att få lära känna dig lite mer genom inlägget. Spännande saker du tar upp! Ibland har jag funderat på det där med wii. Det finns inga program som passar din fot bättre? Fascinerande, jag har upptäckt mediala eller lärt känna fler mediala personer senaste åren. Men jag är inte medial, vad jag vet om än i alla fall.

Anneli Sjögren sa...

Hej Lena!!
Nja... Man står ju på Wii-brädan vid nästan alla övningar - och vid alla övningar som jag tycker är roliga!!
Man vet inte om man är medial förrän man har provat!! :D Jag trodde inte en sekund på att jag var medial förrän en kompis drog med mig på en Mediumkurs - och döm om min förvåning när jag insåg att jag faktiskt hade den gåvan!! Det är kanske inte såå förvånande med tanke på att min mamma var medial, men ändå - det var liksom inte "min grej".... trodde jag!!

kanjagblifrisk sa...

Hej!
Tänk, vad mycket man aldrig skulle ana om dig =) Visst är vi människor spännande fast det inte syns på utsidan alla gånger =)
Jag fattar bara inte hur du "lyckades" börja röka när du var 6år??? Märkte inte dina föräldrar något???
Nåja, bra att du har slutat nu i alla fall!
Kramar!

Anneli Sjögren sa...

Hej Artemis!!
Menar du att jag inte ser spännande ut??? ;-) Ha, ha!!! :D
Ja vi människor är mångfacetterade - så även jag!! :D
Jag var tyvärr rätt duktig på att "dupera" mina föräldrar...! Jag var alltid noga med att tvätta händerna direkt när jag kom hem, tugga tuggummi och skylla på att jag varit hemma hos kompisar vars föräldrar rökte. Det - plus att det liksom inte finns på kartan att en 6-åring skulle röka - gjorde att jag kom undan!
Var det nåt annat som du aldrig kunde ana om mig??
Jag vet att många har svårt att tro att man kan vara medial OCH hårdrockare t ex...! Som om man är "helig" bara för att man kan snacka med döingar...!! ;-)

Maria sa...

Hej Anneli! Det var snällt av dig att förslå. Jag äter andra kosttillskott som jag trivs med, så det kanske vore konstigt att sälja nått som man inte testat än. Kram Maria

Anneli Sjögren sa...

Hej Maria!!
Ja, så är det förstås!! Har man inte hjärtat med i det man gör så kan det lika gärna kvitta!! :D