Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 18 september 2010

Varför?

Igår var första gången på länge som jag "missade" att skriva ett blogginlägg. Fast det var ingen miss - det var ett medvetet val. Jag behövde prioritera min sömn!!
Jag har ju varit "duktig" och skrivit varje dag i nästan 2 månader, men så började jag fundera...! Måste jag skriva varje dag? Varför skriver jag? För vem skriver jag? Vad vill jag med mitt skrivande?

Självklart måste jag inte skriva varenda dag! Jag skriver för att jag älskar att skriva i första hand och det blir ju inget bra om det börjar smyga in tvång i skrivandet!
Frågan varför har även fler svar än att jag älskar att skriva. Från början hade jag ju tänkt ha bloggen som en slags "affärsblogg" med fokus på Kyäni och ev annat som jag jobbar med "in da house". Men jag upptäckte snabbt att det blev för opersonligt. Jag tycker inte om opersonligt!! Det är inte vem jag är! Så ganska snabbt började jag skriva om allt möjligt i mitt liv.
Av nån anledning så har jag tappat massor av läsare på det (jag har Google Analytics som jag försöker följa varje dag), men för mig är det viktigt att få vara autentisk - får vara jag, och om det gör att jag tappar läsare; so be it! Jag är den jag är och kan inte vara nån annan! Och förhoppningsvis gillar de bloggläsare jag faktiskt har att läsa min blogg som den är.

Så för vem skriver jag? Jag skriver för de som är intresserade av hälsa och ekologi, att utvecklas som människa och vidga sina vyer, jag skriver för människor som vill må bättre men kanske inte vet hur och jag skriver för att mina vänner och bekanta ska få lite insikt i vad som pågår i mitt liv. Och för alla som bara är nyfikna!! :D

Vad jag vill med mitt skrivande besvaras egentligen av svaret på till vem jag skriver. Men för att förtydliga kan jag säga så här: Jag vill med mitt skrivande ge människor av det jag har att ge. Och genom att jag skriver den här bloggen så kommer jag i kontakt med andra bloggskribenter som ger det de har att ge, så min horisont vidgas och jag får ny input! Det är ett "win - win"-koncept helt enkelt! :D

Tack alla bloggläsare och bloggskribenter! Ni förgyller min dag!!

Anneli.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själv Anneli! Och ja, du ska skriva för dig själv. Det är dock lätt att bli stressad när man inte skriver en dag - men jag börjar ta det lugnt. Missar jag några läsare pga det, så är det så. Jag finns kvar. Och du finns kvar. Och dina läsare finns kvar, om de gillar din blogg även om du inte skriver varje dag.

urbanista sa...

Jag ser fram emot att läsa din blogg varje dag men tycker du är duktig som prioriterar kroppens behov framför bloggens:)

Anonym sa...

Det är klart man inte måste skriva varje dag :) Och jag gillar din blogg som den är för att det är du! Jag gillar autentiska bloggar som skriver från hjärtat! Allt annat märks förr eller senare, jag orkar inte följa "konstgjorda" bloggar...
Jag har slutat bry mig så mycket om att få många läsare, jag känner mig trygg i att ha "bloggvänner" som återkommer och skriver några rader, det ger mening till mitt bloggande!
Kramar! =D

Anneli Sjögren sa...

Vera: Javisst! Så är det naturligtvis! Men jag älskar ju att skriva och ställer nog högre krav på mig själv än nån annan!!

urbanista: Tack!! Det var snällt sagt, och jag vet ju att du menar det!! <3

Artemis: Tack! Ja, jag vill verkligen vara autentisk!! Det skulle inte vara jag annars!!
Jag gillar det du skriver om att inte bry sig och om att ha bloggvänner!! Så känner jag också!! Kramar tillbaka!!