Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 5 september 2010

"urbanista" is Da Friend!

Har haft en välbehövligt slö söndag idag! På sistone har jag stressat så oerhört mycket med massor att göra och massor inbokat. Jag gillar inte det! Det känns nästan som att den där berömda väggen ni vet, rusar emot mig igen...!
Utbränd - Nej Tack!! Been there - done that, och jag vill INTE tillbaka!!
Alltså har jag inte gjort ett skvatt idag!!
Jo, EN sak: jag har vispat ihop eget "bregott".
I och med att vi i min familj inte äter fisk så behöver vi en annan källa till omega 3, så då gör jag eget "bregott" av ekologiskt smör, ekologisk linfröolja, ekologisk rapsolja och Himalayasalt.

Så här gör jag: ½ kg smör skivas ner i en bunke och får stå framme till det blir rumstempererat. Sen häller jag på 1 dl linfröolja och ½ dl rapsolja (tar man bara linfröolja bryter den smaken igenom för mycket - det blir inte gott!). Med en elvisp vispar jag ihop det hela så det blir alldeles slätt och smakar av med saltet. Sen häller jag det i burkar och förvarar i kylen. Detta smör ska man INTE steka i p g a linfröoljan! Men jag provsmakade genom att bre på generöst av "bregottet" på en bit Finncrisp. MUMS!!

På eftermiddan ringde min kompis som kallar sig "urbanista" när hon kommenterar här på bloggen. Vi kom att prata om att jag vill men inte klarar av att äta ägg när det smakar ägg. Jag har kämpat och kämpat för att förlika mig med smaken - men icke!! När jag har gjort en "omelett" har jag haft i så mycket annat för att dölja smaken att det egentligen inte kan kallas för omelett längre - det blir bara nån slags röra!
Men urbanista tipsade mig om att man kan ha i spiskummin för att "trolla" bort äggsmaken och döm om min förvåning - det funkade!! Så till middag idag gjorde jag en omelett på 2 ägg, en skvätt grädde, några hackade tomatbitar, lökpulver, salt och spiskummin! La några skivor ost uppepå som fick smälta, och tänk; det vart jättegott och jag tänkte inte alls på att det var ägg jag åt!! Fantastiskt!! :D TACK urbanista!!
Vill du prova detta så ska jag först tala om att jag tog ca 1 tsk spiskummin som jag brynte i smör innan jag hällde på äggsmeten. Vet inte om det har nån betydelse, men inbillar mig att man får fram smaken på spiskumminen på det viset.

Till sist tänkte jag delge er det trista faktum att trots att jag nu tar 1 ½ tablett av min hjärtmedicin så har jag haft lika mycket hjärtklappning som innan! *SUCK* :´-(
Börjar misströsta och tro att 2 tabletter inte heller kommer att göra nån skillnad....!
Stay tuned to find out!

Anneli.

4 kommentarer:

urbanista sa...

Kul att det funkar för dig också - för mig är det rena revolutionen. Själv tycker jag det räcker med bara spiskummin och salt men var och en får bli salig på sin fason:) Skall vi nämna också att det handlar om spiskummin som är torkad och malen, alltså i pulverform. Tack Marocko! (Det är därifrån idén kommer.) Och tack Anneli för mina "fifteen minutes of fame";-)

Anneli Sjögren sa...

Any time Girlfriend! Any time!! :D

Lena sa...

Ja, det är en röd solhatt. Låter gott med din egen "bregott". Fast jag brukar tycka smör räcker gott och väl. Det är så himla gott med riktigt smört. Lite havssalt är gott också. Idag är jag riktigt trött efter min första arbetsdag efter semestern!

Anneli Sjögren sa...

Hej Lena!!
Jo, visst duger det med "bara" smör - men vitsen för mig/oss är ju att få i oss extra omega 3 genom linfröoljan! :D Jag får inte mina barn att ta linfröolja som det är...!
Att börja jobba igen efter semestern är på både "gott" och "ont"...! En av de positiva sidorna är väl att det brukar bli lite mera "ordning och reda" i vardagen! Men det kan ju ta ett tag att acklimatisera sig...!