Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 27 september 2010

Viktuppdatering och bokrecension

Så är det då måndag igen och dags för en ny vikt- & måttuppdatering, och jag har väl bara en sak att säga om det: Suck!
Måttbandet visade imorse på ½ cm mer än förra veckan och vågen skvallrade om 6 hg upp. På 6 veckor har jag gått upp precis 1 kg! Men vad i hel..te! Det är ju åt fel håll!!
Men å andra sidan så kan man se det så här: för 20 veckor sen vägde jag 1,2 kg mer än jag gör idag så sett över tid har jag ändå gått ner lite. Men om jag inte slutar gå upp i vikt så är jag snart där igen!! Så det här går inte!! Men vad farao ska jag göra??

Kommer ni ihåg boken jag lånade på biblioteket:
Jag har (nästan) glömt att jag lovade att ge en recension av den, men vad passar inte bättre än att göra det nu när jag ändå skriver om mina med- och motgångar med vikten!?!

Som jag har berättat förut så brukar jag pendla några kilo upp och några kilo ner och efter att ha läst denna bok förstår jag lite mer varför. Jag kan inte gå in på det så mycket här, för då skulle detta blogginlägg bli alldeles för långt, men så mycket kan jag säga att kolhydrater stänger av fettförbränningen och eftersom jag är vegetarian är det svårt att undvika kolhydrater och jag tror att en stor del av problemet ligger i att jag äter mer kh än jag tål.
Eftersom jag är typ viktstabil så kan jag säkert äta som jag gör när jag inte behöver gå ner i vikt, men för att tappa mina överflödskilon bör jag minska en hel del på allt som innehåller kolhydrater. Hur nu det ska gå till...!
Dessutom är fettförbränningens värsta fiende stress....!
Jag är jättestressad!!!
Jag är stressad över ekonomin, över min hjärtsvikt, över att jag är så trött hela tiden, över att det är såå mycket jag behöver/måste/vill göra som jag inte orkar, mm, osv, etc.
Dessutom läste jag att den typen av hjärtmedicin som jag börjat äta kan göra det svårare att gå ner i vikt! Kul...! NOT!!
När jag får lite lugn och ro så ska jag sätta mig ner och försöka räkna ut hur mycket jag får i mig varje dag av fett, protein, kolhydrater och kalorier för att kunna se var och hur jag kan göra förändringar, och fram till jag hinner/orkar göra det så får jag helt enkelt fortsätta att improvisera så som jag gör nu! Men ger upp; det kan jag knappt stava till!! ;-)
Anneli.

7 kommentarer:

healthywealthywellness sa...

Jag tror mest på ayurveda och att du har en obalans, som de flesta idag. Du har ju sagt att du mest är kapha, och övervikt är också en kapha-obalans.

Annars tänkte jag på om du kollat din sköldkörtelproduktion?

kanjagblifrisk sa...

Säg till om du vill ha hjälp med att räkna fram allting, jag har ett program hemma på datorn som kan räkna fram i detalj (det finns säkert liknande på nätet som är gratis men jag vet inte hur det är med dessa...)
Kramar!

Anneli Sjögren sa...

Jenny: Ja, ayurveda är nog vettigt och bra, och att jag har obalans tror jag på till 100 %!!
När jag har kollat sköldkörtelproduktionen så säger läkarna att alla värden är "inom ramen för det normala". Men det vete katten om jag tror på!

Artemis: Ja, det vore kanske inte så dumt att få lite hjälp med näringsuträkningen...!! Men hur skulle det gå till?? Kan du inte maila mig så kan vi ta det lite mer privat!?!

healthywealthywellness sa...

Man kan ha problem med sköldkörteln även om testerna inte visar något. Yoga, särskilt skulderstående, fungerar fantastiskt för att höja sköldkörtelproduktionen och har hjälpt folk som tidigare behövt operation. Det funkar för mig! Även kelp-tabletter som innehåller mycket jod är effektivt. Att kombinera LCHF och ayurveda kan ju vara lite knepigt, så det kan ju vara ett alternativ om du (som jag förstår) inte vill överge LCHF.

Anneli Sjögren sa...

Hej Jenny! Med min kroppshydda blir skulderstående lite knepigt... Jag är ungefär lika smidig som ett kylskåp...!! Kelptabletter äter jag maxdos av och har gjort det ganska länge. Men jag ska försöka ta mig råd att gå till en homeopat eller naturläkare tänkte jag!
Tack för tipsen och att du bryr dig!!

urbanista sa...

Men va fan. Här har en annan suttit bänkad i tolv timmar nu för att inte missa när du står på skuldrorna - och så bangar du ur. Tssk.

Anneli Sjögren sa...

Urbanista: Om du gör det så gör jag!! :D