Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 9 september 2010

Studiebesök

Trots nattsudderi igår så kom jag upp i tid för att med 2 minuters marginal köra in framför Avestaparken där vi skulle träffas imorse kl 9.00. "Vi" är förstås deltagarna i Socialt företagarkursen jag går på. Tyvärr var det flera som av nån anledning inte dök upp, men vi var 5 stycken + läraren som åkte iväg till Heby.

Det sociala företag som vi gjorde studiebesök hos heter "Hela människan" och drev 2 ställen i Heby med café och second handförsäljning. Till skillnad från många andra second handbutiker var dessa två butiker väldigt rena och fräscha, och det luktade t o m rent och fräscht i lokalerna! Det var lite deras signum att allting skulle vara rent och i bra skick! De sålde både möbler, kläder och prylar, och allt var utplacerat och upphängt på ett välplacerat och lättöverskådligt sätt och gav ett mycket bra intryck! En stor del av företagsidén var att människor som av olika anledningar varit utanför arbetsmarknaden en längre tid kunde arbetsträna och ha praktik där och sen även få vidare hjälp att komma tillbaka till ett yrkesverksamt liv.

Vi fick många bra tips och också namn och telefonnummer till personer som skulle kunna hjälpa oss vidare med vår egen företagsidé, så det känns verkligen som att det var till nytta med detta studiebesök!

Imorgon ska jag försöka få tag på min hjärtläkare och höra om han inte kan låta mig prova nån annan medicin. Den jag har nu tar slut imorgon så jag måste i alla fall in och köpa mer, men helst vill jag ju prova en ny sort. Vi får se hur det går med den saken!

Anneli.

3 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Hej hej! roligt att ha varit i kontakt med Journalister. Jag blev intervjuad när jag vann Miss Latina och då stavade de mitt namn fel! :O Men det är bra att man får korrekturläsa innan det publicerar iaf :) Det tänkte ju inte jag på den gången. hehe

Hoppas att allt är bra med dig annars :) Kram

hallonmuffin sa...

Åh, vad nyfiken jag blev på hur den där second hand-butiken såh ut ju! I love the second choice! :)

Ang go:REFILL: Du får hojta till om du vill jag ska köpa en och skicka upp.

Ha en fin helg!

Anneli Sjögren sa...

Lesly: Det här med hur andra stavar ens namn är ju olika viktigt för olika människor! Jag gillar INTE när nån stavar mitt namn med e på slutet - det är liksom inte jag...!

Vera: Åh menar du det!?! JAAAA!!! Jag vill jättegärna att du skickar upp en till mig!! Om du skriver ett privat mail till mig med uppgifter om var jag kan sätta in pengarna och hur mycket det blir inkl portot så gör jag det som ett skott!! :D Kan du även skicka med uppgifter om vart man kan vända sig för att caféer i andra delar av vårt avlånga land kan få tag på refillmuggar, så kan jag kanske försöka göra lite reklam för dem!! TACK!!