Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 6 september 2010

Kafferep?

Vikt- och måttuppdatering:
Vågen visade imorse på 1 ynka hekto ner! Tur att det var åt rätt håll i alla fall!!
Måttbandet visade på ½ cm mindre än förra måndagen! (Wohoo!!) Och ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag att mina BH:ar har börjat växa....! Hmmm.... Är det bra eller dåligt?? Äsch! Jag bestämmer mig för att det inte spelar så stor roll på en gammal käring!! :D (OBSERVERA att jag skriver käring - inte kärring!! Stor skillnad!! :D )

Idag har "min" grupp på Socialt Företagarkursen haft möte igen! Mycket kaffe går det åt på våra möten!! Jag bryggde 10 koppar och vi var 3 pers som ville ha kaffe. Jag drack bara 1 ½ kopp och ändå gick allt kaffe åt!! Ja, jag säger då det..!! Man skulle nästan kunna kalla våra möten för kafferep!! ;-)

Läxan till detta möte var att börja snickra ihop en enkät som presumtiva kunder kan fylla i så vi får ett hum om hur attraktiva våra tjänster/produkter egentligen är, och vad de eventuella kunderna tycker är viktigt. Det var riktigt roligt!! När vi sen blir klara med enkäten så ska vi låta våra nära och kära få fylla i den och se om vi kan förbättra den innan vi låter "allmänheten" få tycka till. Det låter vettigt att göra på det sättet, tycker ni inte!?!

På onsdag blir kursen på torsdag istället! ;-) Då ska vi åka till Heby på studiebesök till ett socialt företag som har café och loppis! Det ska bli jätteroligt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men, här händer det grejor ju! =D Jag hoppas det kommer att fortsätta åt rätt håll!

Själv kan jag inte dricka kaffe alls (knappast te heller) så jag fattar inte hur folk kan dricka så mycket!! Det blir "problem" när jag ska till liknande "möten" eftersom det sällan finns något utan koffein (eller vad heter ämnet som är i teet?) att dricka... Och man kan nästan känna sig oartig och osocial om man sitter där utan en mugg med någonting...
Det går så klart att lösa på olika sätt... Finns det vatten kan man ha egna tepåsar med sig med örtteer eller något... Bara inte folk börjar fråga "men, vad dricker duuuu för något dååå??" haha =D Det är bara att skratta åt sånt egentligen, det finns ju större problem än det =P
Jag läste också att du slapp blodförtunnandegrejen och blev jätteglad!!
Fast jag förstår mig fortfarande inte på läkare... de tyckte inte medicinen som du tog funkar så då höjer de dosen?? Är det inte bättre att byta medicin istället? Jag bara undrar alltså...
Ibland önskar man man själv vore läkare...
Kramar!!

Anneli Sjögren sa...

Hej Artemis!! Ja, visst händer det - men som vanligt inte tillräckligt fort...! Ha, ha!! Jag skulle ju ha varit smal IGÅR!! ;-)

Ämnet som finns i té heter téin!! Men det är inte riktigt lika "potent" som koffein, vilket iof inte innebär att man inte kan ha svårt att tåla det!
Jag ÄLSKAR både svart té och kaffe, men speciellt kaffe försöker jag vara restriktiv med och dricker i stort sett bara i sällskap!
Men att ta med sig egna örttépåsar är väl en jättebra idé!! Vilket är värst: att få kommentarer för att du inte dricker nånting eller få kommentarer för att du dricker nåt annat än det som bjuds?? För kommentarer lär du ju få ändå!! ;-)

Läkare är ena konstiga typer...! Men det är tur att jag är sån motvalls käring och ifrågasätter allt och har egna idéer!! Eller tur och tur... IBLAND är det kanske inte så bra...! Men bra i alla fall att jag har mål i mun och inte låter mig köras över och användas som labbråtta (vilket tyvärr kan hända...)!!
Nja, läkare vill jag nog inte vara, men däremot mycket mer kunnig i olika behandlingsmetoder så man vet vad det kan finnas för alternativ!!
KRAMAR till dig med!! :D

urbanista sa...

Ett tips till dig kanjagblifrisk (hoppas du kommer tillbaka hit och läser det här):

Tyska Sonnentor gör ett dinkelkaffe (Hildegard af Bingen Spelt Coffee heter det, tror jag) som är riktigt, riktigt gott. Jag älskar ju vanligt kaffe så jag har inte bytt ut mitt men däremot så tar jag ofta nån fjärdedel Hildegard i skopan numera. Men det går jättebra att dricka det "rent". Smakar inte exakt som vanligt kaffe men mycket gott och fylligt, en "snäll" smak. Bor du i Stockholm så kan du få tag på det i den stora livsmedelsbutiken som ligger under Söderhallarna - COOP Extra. Kanske finns det i fler COOP-butiker, har inte kollat. Men det är ett hett tips!

PS. Finns i snabbpulverform också men det har jag inte testat.

Anonym sa...

Urbanista: Åh, tack för tipset! Ska kolla om jag kan hitta den där jag bor, har provat "vegetabiliskt" kaffe tidigare men tyckte inte så där jättemycket om det (tyckte det skavde i halsen...) men det kanske är bättre det du säger?
Kram =)

urbanista sa...

Hej kanjagblifrisk. Inget som skaver med Hildegard, inte! I alla fall inte med det bryggmalda, som är det som jag har provat. Smaken är mjuk och lite nötig:-~~~

Tittar på mitt paket nu och ser att i Sverige är det Biofood som distribuerar det, så om du inte hittar det nånstans kan du kanske höra efter med dem var det finns, i din stad.

Vad bra att du såg mitt tips:) Kram själv!

Anneli Sjögren sa...

Urbanista IS DA FRIEND!!! Du är en pärla!!! Biofood brukar jag ju handla ifrån, så då ska jag beställa det nästa gång jag ska ha nåt därirån!!
Artemis: Ett litet förtydligande ang Biofood: Det är ett grossistföretag som Hälsokostaffärer (bl a ) köper varor ifrån. Om du går in på närmaste Hälsokost så kan de säkert ta hem det åt dig!