Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 19 april 2011

Vilken typ av mat ska jag äta?

Fina Elina på bloggen fjärilsprinsessan tipsade mig om tidningen "Blossom" och att de skriver om nåt som kallas KTA = Kost Träning Attityd. Så nu har jag införskaffat ett nummer av den!
I tidningen finns ett test som ska utröna om man är Kolhydrattypen, Proteintypen eller Blandtypen. Det testet gjorde jag idag!
Ett stod väldigt klart: jag är absolut inte Kolhydrattypen!!

Men sen blev det lite oklart... Jag fick nästan lika många poäng för Proteintypen som Blandtypen, med endast ett par poängs skillnad till fördel för Proteintypen. Så att jag äter typ LCHF verkar trots allt vara någotsånär rätt för mig!

Vidare står det om Proteintypen att man behöver äta betydligt oftare än de andra typerna. DÄR tror jag att det finns en ledtråd till varför jag inte går ner i vikt!! Jag äter för sällan!! Även nu när jag har halverat mina portioner så äter jag inte fler gånger på ett dygn - möjligtvis en extra gång...! (Men jag dricker betydligt mer té!) Och antagligen så får jag i mig för lite protein!

Jag får ta och klura lite på hur jag kan förändra mitt sätt att äta och på hur jag kan få i mig lite mer protein...!

Helt plötsligt känner jag ett litet, litet hopp spira i mig!! Kanske jag kan gå ner i vikt, trots allt! :D

Anneli.

6 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Hej hej, Blossom är bra, jag gjorde också nått sånt test i ett tidigare nummer. Ja men testa att äta lite oftare. Lyko-önskningar från mig.

Ja vad roligt att svampen sägs vara nyttig :) Jag har börjat "återuppliva" grynen nu, det ska ta 36 timmar. Hoppas Hoppas.

Och jo jag har alltid knasiga och detaljerade drömmar, hehe tycks vara så att ju mer jag analyserar de desto tydligare blir de till nästa gång. Som att man kan utveckla en förmåga att komma ihåg allt. Vad tror du om det? hehe

Sköt om dig!

Anneli Sjögren sa...

Tack Lesly! ♥
Lycka till med "svamp-grynen"!! Det vore väldigt intressant att testa såna igen! Det växer ju till sig så man kan dela med sig har jag för mig...! Kanske jag skulle kunna få lite av dig när jag kommer ner till Stockholm nån gång? Och visst gick de att frysa ner - eller är det jag som minns alldeles galet??

Jag tror absolut att man kan träna upp sig att minnas sina drömmar!! Jag känner en tjej som är helt suverän på att tolka drömmar, och hon kanske ska ha en drömtydningskurs i min lokal! Hoppas verkligen att det blir av!! :D
Kram!!

Lesly Valencia sa...

Ja det är bra med färdiga krukor men jag lyckas inte hålla de vid liv, smart att torka bladen, det ska jag komma ihåg :)

Kefir grynen är på väg :) det tar två dygn att "återuppliva" de torkade grynen.Jag läste också att det går att frysa men hon jag pratade med hade aldrig gjort det, hon torkade bara och sålde dem så :)

Jag men självklart ska du testa igen, säg bara till :)

Roligt med drömtolkningskurs, det kanske jag skulle gå på :)

Kram

Anneli Sjögren sa...

Lesly: Det är därför jag planterar om örterrna; för annars dör de inom en vecka oftast!

Jag tar jättegärna emot Kefirsvamparna vid tillfälle!! Jag hör av mig när jag ska till Sthlm nästa gång!! :D

JAAA!!! Kom och var med på Drömtydningskursen!! Det går ju att sova över i lokalen!! Där finns allt utom dusch tyvärr, men en helg kan man ju klara sig...! :D

E. sa...

Kära Anneli!!

Vad glad jag blir att jag har inspirerat dig! Tusen tack för dina fina, rara ord. De värmer mig in i själen idag när jag behöver dem som allra mest!! VÄRME TILL DIG!

Roligt att du har kommit fram till vilken typ du är och hur du bör äta! Kolhydrattypen är ju den typ som bör undvika alltför mycket fett, så tänkte att metoden du äter efter inte passar ifall du är kolhydrattyp. Fint att du ändå tror att den passar dig! Dock så är ju proteintypen den typ som behöver allra mest kött... och kolhydrattypen den typ som det passar bäst att vara vegetarian. Kanske också något du bör fundera över. Din kropp skriker kanske efter en viss sorts mat, som den inte får och det resulterar istället i ökad vikt... Och ja, viktigt att äta lite och ofta!!;-)

Roligt hursomhelst att du har köpt tidningen och testat:-) Glad blir jag!

GLADPÅSKKRAM!!!
/E.

Anneli Sjögren sa...

Va glad jag blir att du blir glad!! ♥
Det här med att jag är Proteintypen känns som ett litet dilemma...!! Det finns inte på världskartan att jag börjar äta kött eller fisk!!! Du vet, jag är vegetarian av födsel och ohejdad vana och har aldrig ätit kött!! Det är inte mat för mig - bara död kropp...!
Soja törs jag inte heller äta för mycket av, eftersom det inte är bra när man som jag har struma...! Återstår då nötter, ost, ägg och Quorn...! Ägg tycker jag tyvärr smakar pyton och Quorn känns som en ganska onaturlig produkt...! Jag försöker lära mig att äta ägg, och en hel del Quorn blir det ju ändå..!
Men man kan inte göra mer än sitt bästa, och det är vad jag gör!!

Hoppas du har en fin påsk!! KRAM!! :D