Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 15 juli 2011

Att vara sig själv

Så många kloka människor har sagt så många kloka saker, och en av dem - kommer inte ihåg vem - lär ha sagt nånting i stil med:
"Var dig själv, för alla andra är redan upptagna"!
När man är autentiskt sig själv drar man till sig "rätt" sorts människor och händelser, helt enkelt för att man på nåt vis känner igen en like när man ser en!

Jag försöker alltid vara autentiskt mig, och vem det är kan ju naturligtvis variera med sammanhang och situationer. Redan mycket små barn lär sig att anpassa sig efter vilka de interagerar med. Jag tror att man tar fram olika delpersonligheter med olika människor och situationer.
På jobbet visar man förmodligen upp en annan sida än vad man gör på en fest eller på ett föräldramöte - men alla de olika delpersonligheterna är ju en del av vem man är!
Det är när man försöker vara något man INTE är som det brukar "skita sig" om ni ursäktar min dåliga Franska..!

Varför skriver jag om detta då?
Jo; som jag skrev för inte så länge sen så startade jag den här bloggen med intentionen att det skulle vara en affärsblogg och att jag skulle försöka mig på att bli affärskvinna...! Men är det nåt jag INTE är så är det affärskvinna!
Sen jag tog bort allting om Kyäni och gjorde om utseendet och sökorden på/till bloggen har besöksfrekvensen ökat med nästan 50 %, den genomsnittliga tiden som ni är inne och läser här har ökat med ca 1 minut och nya besökare har ökat markant! På bara 5 dagar!! :D
Denna ökning kanske inte bara kan tillskrivas autenticiteten, men jag är övertygad om att den har ett "finger med i spelet"!!

Den här bloggen handlar om mig, min del av välden och alla möjliga saker sett från min horisont och ur mitt perspektiv. Jag lovar att jag alltid kommer att vara MIG - ärligt och uppriktigt! Herre Jösses vad det känns skönt!! :D

Det tål att upprepas:
"Var dig själv, för alla andra är redan upptagna"!

Anneli.

5 kommentarer:

Maria sa...

Åh va kul med nya besökare!! Klart det är för att du gjorde om bloggen så att den representerar dig bättre. Du drog till alla som kom in här.

Jag har funderat på det här med att "jaga" läsare. Det tar emot lite. Känner att de som ska hitta till min blogg kommer att göra det. Vill synas i rätt sammanhang och dra till mig rätt människor. Genom att vara jag. Så tack för din påminnelse.

Kram o Kärlek

nurseblog sa...

Det är så sant. Det är verkligen viktigt att vara sig själv, i alla lägen. Åtminstone att sträva efter det och ha det som mål. Det stjäl så otroligt mycket energi att försöka vara någon eller något man inte är. Och det blir sällan bra i slutändan iallafall. Bättre då att göra sitt bästa och försöka vara den man verkligen är. Varje dag.

Anneli Sjögren sa...

Maria: Ja, "Like attracts like"!! Attraktionslagen funkar!! :D
Varsågod för påminnelsen!! ♥
Kram!!

nurseblog: Välkommen till min blogg och tack för din kommentar! Jag håller med i det du skriver till 100 %!!!

Anonym sa...

My god! Det här är faktiskt lite intressant! Helt ovetandes om detta inlägg som du skrivit här skrev jag i morse ett inlägg med texten "var dig själv det finns redan så många av alla andra". Just det uttrycket kommer från Loesje vilket är en liten rörelse/tankegrupp som jag tillhörde på 90-talet. Vi brukade gå och klistra upp små plancher på elskåp om kvällarna med tänkvärda små rader. En av dessa plancher hade texten "var dig själv, det finns redan så många av alla andra" vilket ju har samma innebörd som du skrivit om här. Vilket superstrange men kul sammanträffande va??? :))) Kram på dig!

Tess
http://lagenomattraktion.blogspot.com

Anneli Sjögren sa...

Wow!! Snacka om syncronism!! :D
Gruppen Loesje har jag aldrig hört talas om!! Namnet låter Holländskt! Vad står namnet för och vad gjorde ni mer än klistrade upp lappar på elskåp??
Kram på dig också!!