Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 16 juli 2011

Man tager vad man haver...

...sa Anneli Sjögren (och Kajsa Warg)!
Inspirerad av det HÄR receptet från Birgitta Höglunds blogg gjorde jag idag en LCHF-ostkaka som blev väldigt god! Jag hade inte någon mandel eller bittermandel, men fick till det ändå!
Jag tog tyvärr inga exakta mått men ungefär så här gjorde jag:
250 g Keso
2 ägg
1 dryg dl vispgrädde
ca 10 finhackade Paranötter
mald Kardemumma
Äkta Vaniljpulver
ca 2-3 msk Sukrin
1 nypa havssalt
½ tsk Fiberhusk
Smör till formen.
Blandade allt utom äggen och smakade av med vanilj, kardemumma och Sukrin. Sen i med äggen när jag tyckte att det smakade som jag ville. Blandade riktigt ordentligt innan jag hällde det i en smord form och gräddade på 200 grader i ca 25-30 minuter.
Som ni ser av bilden här ovan så åt jag ostkakan med hallon. Det var riktigt mumsigt, men en klick vispad grädde till hade inte gjort det hela sämre precis...! Men eftersom jag inte hade så mycket grädde kvar så fick det duga så här!

Nu ska jag börja packa ihop alla mina utspridda saker och städa lite. Imorgon bär det av hem till Avesta igen! Det ska bli skönt att komma hem! Saknar familjen och alla spattiga katterna!

Anneli.

7 kommentarer:

tantista sa...

Hallon... kan inte glömma din hallonglass... Alla ni som läser den här bloggen men som ännu inte smakat Annelis hallonglass - ni vet inte vad glass är! Sååå god är den!

...och detsamma gäller hennes Sagh Paneer:)))

Tack för den här gången, och ha en trevlig och säker resa imorgon xx

Anneli Sjögren sa...

TACK Arch Dude!! (Hur mycket sa du att du ville låna...?? ;-) *Fniss*
Pöss på dig!! ♥

Maria sa...

Tycker jag läser om dessa kesokakor lite överallt. Måste ta och provbaka en, verkar så goda :)

Anneli Sjögren sa...

Ja, nu när vi testat ut att du tål mjölk så kan du ju "unna" dig sån mat lite då och då om du vill!! :D Det är enkelt att göra och blir väldigt gott, tycker jag i alla fall!! :D

Anneli Sjögren sa...

Ooops... fel Maria!! He he!! Du och jag har INTE testat ut att du tål mjölk...!! Men det gör du förhoppningsvis och då tycker jag verkligen att du ska prova att göra en Kesokaka, i alla fall om du gillar ostkaka!! :D
Välkommen till min blogg, förresten!! :D
Nu sticker jag in på din!! :P

Anonym sa...

Hej!
Jag hittade till dig via Birgitta Höglunds blogg.
Var du möjligtvis med på Änglamässan här i Västerås nu senast?
Mvh Helen

Anneli Sjögren sa...

Helen: Ja, det var jag! Planerar att vara med på den i höst också! Sågs vi möjligtvis där??