Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 3 juli 2011

Gud

Idag har Maria och jag tittat på "Bruce den allsmäktige" med både Marias och min favoritskådespelare Jim Carrey! Vi har båda sett den förut, men den tål att se igen!! Och igen!! :D
Att rollen som Gud spelas av Morgan Freeman är riktigt kul tycker jag!!

Gud... vem är det egentligen?? Finns han - och är det ens en "han"??
Jag brukar skoja till det och säga att Gud är en lesbisk negress - bara för att bryta mot så många föreställningar som möjligt, men det är naturligtvis inget jag tror på riktigt!

Vad tror jag då??
Jag tror att jag är Gud!
Jo, det är säkert!! På allvar!!
Men jag tror också att DU är Gud!!
Jag tror att allt och alla är delar av Gud!

Hur förvaltar vi vår Guddom då?? Inte särskilt bra, döma av hur världen ser ut och vad vi gör mot andra och oss själva! Deprimerande...!

Så hur ska vi kunna göra världen till en bättre plats då?
Tja... Eftersom ingen kan ändra på nån annan så har jag två "nyheter" - en dålig och en bra:
Den dåliga "nyheten" är att det är DU som får vara den förändring du vill se, och den goda "nyheten" är att det är DU som får vara den förändring du vill se! :P

Det går inte att bara klaga på dem/oss som skapat situationen vi nu befinner oss i, eller din gamla svenskalärare, eller din uppväxt - det kan du inte påverka!
Att vara/leva den förändring du vill se är den enda vägen - det enda du kan göra!! Men också det enda du behöver göra!
Så lätt - och så svårt!!
Och jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Vi kan bara göra vårt bästa, och när vi kan göra bättre så kommer vi att göra bättre!

Lycka till med att förändra din lilla del av världen! Nu vet du ju hur.. eller åtminstone så vet du vad som INTE funkar! ;-)

Anneli.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Javisst! Jag tycker att det är underbart att vi har sån makt över våra liv! Jag gillade "Bruce den allsmäktige", men jag tror nästan att jag gillade "Evan den allsmäktige" mer. Kanske för att jag såg den först?

Kram!

Anneli Sjögren sa...

Evan den allsmäktige var också bra, men jag är ju så svag för Jim Carrey, jag!! ♥