Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 28 juli 2011

Viktigt om feber!

Vet ni om att det är jätteviktigt att tillåta kroppen att försvara sig mot "inkräktare" med hjälp av FEBER?
Febern höjer immunförsvaret och hjälper de vita blodkropparna att försvara kroppen mot mikrober (bakterier, virus, jästsvampar, parasiter & mögel).
Själva värmen från febern förhindrar att microberna förökar sig - tvärt om så dör de!
Feber är alltså kroppens naturliga sätt att försvara och bota sig!

Sjukdomar och feber är speciellt viktiga steg i ett barns utveckling av både hjärnan och immunförsvaret enligt Naturläkare, så att vaccinera och kemiskt ta ner feber på barn borde vara olagligt - utom i extremfall!
Jag vet att jag sticker ut hakan ordentligt här genom att vädra dessa åsikter, men nån måste ju våga, och jag står för mina åsikter!

Detta blogginlägg ska inte handla om vaccinationer (det kan vi kanske ta en annan gång), utan om just feber och feberns positiva egenskaper på olika sjukdomstillstånd och sjukdomsförlopp.

Feber aktiverar immunförsvarande ämnen i kroppen som bland mycket annat även dödar cancerceller! Naturläkare har i många, många år hävdat att en av orsakerna till att fler och fler drabbas av cancer beror på att folk inte har feber längre i o m att de tar alvedon eller liknande för att ta bort symptomen - vilket är helt vansinnigt, speciellt med tanke på att det tar längre tid att bli frisk när man tar ner febern!

Feber ska vi alltså vara glada för att vi får, men det är naturligtvis viktigt att veta hur man ska ta hand om sig eller någon med feber! Dessutom finns det effektiva och helt ofarliga sätt att ta ner febern om man av någon anledning skulle bli tvungen att göra det. Återkommer till det om en stund!

ATT TÄNKA PÅ:
1. Se till att den sjuke dricker vatten! Varje droppe och tesked räknas!! Lite och ofta är bättre än mycket och sällan.
2. Mat är inte så viktigt när man har hög feber! Tvinga aldrig någon med feber att äta om den inte vill! Och om personen vill ha nåt att äta så är lättsmält mat att föredra!
3. Om personen fryser: lägg på en filt! Om personen är varm: låt henne/honom vara utan alltför mycket på sig! Helt enkelt: låt den sjuke bestämma hur mycket eller lite han/hon vill ha på sig!
4. VIKTIGT!! Ge aldrig vitt socker till någon som är sjuk!! Vitt socker hämmar immunförsvaret!
Ge därför aldrig saft, glass, godis, läsk och liknade!! Vatten med citron eller gurkskivor är läskande och gott. Frukt är lättsmält och ger samtidigt lite energi!

NÄR KAN MAN BEHÖVA TA NER FEBERN?
Hjärtsjuka och små barn behöver man se upp med så de inte får alltför hög feber. Titta på allmäntillståndet för att avgöra hur mycket personen klarar av! Blir andningen ansträngd och hjärtat slår oregelbundet, ja då behöver man ta ner febern!!
Det snabbaste, effektivaste och samtidigt naturligaste sättet att ta ner feber på är att kyla ner fötterna! Bäst är att göra s k "Ättiksstrumpor"!
Så här gör man:
Blanda 1 dl vatten + 1 tsk ättika eller äppelvinäger. Doppa vanliga bomullsstrumpor i detta, vrid ur och trä på fötterna. Ett par yllesockor utanpå de blöta strumporna stoppar vattnet från att blöta ner i sängen och låter fötterna andas (använd alltså inte plast om du kan undvika det!!).
Det brukar ta max en halvtimme att få ner temperaturen till behagligare nivåer.
Om febern stiger igen efter man tagit av ättiksstrumporna så behöver kroppen ha fortsatt feber och om det är möjligt så är det bra att lyda kroppen!

Vill du läsa mer om detta så kan du gå in på denna Amerikanska länk.

Anneli.

4 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Jag vet inte om jag håller med om de här "att tänka på punkterna". Självklart måste personen äta även om den inte vill. Och om man har feber så kan man ingen uppfattning på sin egen kroppstemperatur, oftast fryser man om man ligger och svettas och är jättevarm då kan man inte lägga på mer värme på personen. Jag skulle säga kalldusch! hehe men men det finns mycket råd som säger emot varandra...

Skönt att du mår bättre nu iaf. Jag träffade "Tiara Feministen" i dag, hon var trevlig, tog ett kort också :D

(p.s roligt att du gått ner lite) KRAM KRAM

Anneli Sjögren sa...

Hej Lesly!! Kul att nån "vågade" kommentera på det här inlägget!!
Självklart får man tycka olika!! Och visst är det så att det finns rätt mycket motstridiga råd!!
Det är alltid allmäntillståndet som avgör vad som behöver göras. Att inte tvinga en febersjuk person att äta är väl mer en rekommendation, för självklart behövs lättsmält energi även vid feber och man bör ju inte gå utan mat för länge! Men med tanke på att man kan klara sig flera månader - eller åtminstone EN månad - utan mat, bara man dricker så tror jag ändå att det tillhör undantagen när man behöver tvinga i någon mat!

Det här med att man kan uppleva det som att man fryser fast man svettas har jag faktiskt ingen egen erfarenhet av, så det kan jag inte kommentera.

Va kul att du träffade Linnéa!! Var det på Pride, eller?? Berättade du att vi känner varann? Jag har så där i allmänna ordalag berättat att jag har träffat dig på våra bloggträffar, så hon har hört talas om dig! :D
Visst är vi lika!! :D
Kram kram!!!

consciouscareless sa...

Kloka råd, tack!

Anneli Sjögren sa...

Tack ska du ha! :o)