Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 27 juli 2011

Nu blommar det!

Nu blommar det i mina fönster här hemma!!
Kommer ni ihåg blogginlägget där jag skrev om och visade kattungarnas framfart med mina blomkrukor? (Om inte så kan ni klicka HÄR)
Sen jag planterade om Hibiskusarna har åtminstone den ena blommat så vackert! :D
De ser verkligen ut att trivas med ny jord och i nya "krukor"!! Den som blommar nu, och som har gula blommor räknade jag ut att jag har haft i 40 år!! Det ni!!!
Den andra - som när den blommar har röda blommor, är en gren från en annan Hibiskus som jag "bara" har haft i ca 30 år! Grenen var det förstås några vilda kattungar som för några år sen hade av och som jag lyckades få rötter på så att den överlevde!
"Moderträdet" har jag också kvar, men den ser för jäklig ut just nu - p g a kattungar förstås!! När jag får tid och ork ska jag plantera om den också så kanske den växer till sig och blir fin den med!

Jag skrev ju för ett tag sen att jag skulle fota "5-öringsblommorna" när de blommar som allra mest och här kommer det fotot:
Tyvärr är de här blommorna också rätt hårt åtgångna av kattungarna, men jag fotade från bästa sidan...! Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Kattungar och krukväxter är ingen bra kombination...! :-/
Här ovan en närbild. Visst är de lite söta! :D

Anneli.

3 kommentarer:

nurseblog sa...

Åh, vilka fina blommor! Vad duktig du är som hållit dem vid liv så länge och fått dem att blomma så vackert!

tantista sa...

Ja jag säger detsamma som nurseblog. Har för mig att hibiskusar är känsliga för ohyra...? ...så vad kul att dina mår så bra som dom ändå gör!

Anneli Sjögren sa...

nursblog: Tack!! Det är ett under ska du veta, för jag är inte den som kommer ihåg att vattna blommorna förrän bladen redan hänger...! Jag antar att mina hibiskusar vant sig vid vanvård...! Stackrarna...! Men det var väl därför de blev så extra tacksamma över omplanteringen!! :D

tantista: De har faktiskt aldrig haft ohyra...!
I must be doing something right!! :D