Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 18 juli 2011

Regnig måndag!

Imorse vaknade jag till det underbara ljudet av regn utanför fönstret! Det är verkligen på tiden att vi får regn även i våra trakter, för här har blivit ganska så torrt i marken!!
Jag är glad för regnet av 2 anledningar:
1. Odlingarna tar fart!
2. Kantarellerna vi har på vår egen tomt tar fart!

Underbart var också att vakna i egen säng - att vara hemma!!
Nu ska jag inte vara hemma så länge, för om en stund åker jag in till lokalen och fixar lite. Ikväll har jag ju Medial Utvecklingscirkel igen, och imorgon förmiddag har vi möte med Socialt företagargruppen, så då kan jag lika gärna sova kvar i lokalen vilket jag också ska göra! Men SEN åker jag hem igen!! :D

Det är ju som bekant måndag idag och jag har både längtat och bävat för denna måndag!!
Jag har ju inte haft tillgång till nån våg när jag har varit borta, så det är 3 veckor sen jag vägde mig senast. Jag har inte haft en susning om hur det gått med vikten; jag har ju ätit lite mer kolhydrater än vad jag brukar, men å andra sidan så har jag ju rört på mig mer...! Och jag har inte känt eller sett/märkt nån skillnad på mig...!
Men lätt ångest ställde jag mig på vågen imorse....!

TJOHOO!!!! 1.8 kg ner!!! Det betyder att jag i genomsnitt gått ner 6 hg i veckan, vilket är en riktigt bra takt!! :D

Jag har lyssnat på suggestions-CD:n med Paul McKenna nästan varje dag - och ibland t o m 2 gånger/dag, och kanske är det det som gjort susen??
Jag är inte riktigt med på allt som sägs på den CD:n eller snarare HUR det sägs... Svårt att förklara, men bl a så pratar han i futurum, t ex att något kommer att vara sant i framtiden... Jag tror att det skulle vara ännu bättre/effektivare om man sa allt som att det redan är sant NU, men men... Jag fortsätter att lyssna så länge det känns som att det gör mer nytta än "skada"!!

Nu ska jag börja göra mig iordning för att åka in till lokalen!
Ha en riktigt bra dag allihopa!!

Anneli.

7 kommentarer:

Jenny sa...

Min mamma brukar säga att det bästa med att resa bort är att komma hem, för man uppskattar hemmet på ett helt annat sätt då. Men visst skulle du tillbaka till Stockholm snart igen?

Grattis till viktnedgången för övrigt! Jag är glad för din skull, och det är klart att det är skivan! Allt handlar om våra uppfattningar.

Anneli Sjögren sa...

Din mamma har helt rätt!! :D
Jag kommer tillbaka till Stockholm på lördag, men bara över dan. Ylvali ska ha sitt släktkalas då i o m att hon fyllde 20 år nyligen!
Sen får vi se när det blir...! Men viftar ni med en ny bloggträff så vet jag att jag kommer ha svårt att hålla mig därifrån!! :D
CD:n gör nog sitt till för viktnedgången! Jag fortsätter att lyssna!! :D KRAM!!

nurseblog sa...

Åh, egna kantareller på tomten låter helt fantastiskt! Jag har inte varit ute och plockat svamp än i år, men jag har hört rykten om att folk har börjat hitta lite kantareller! Det är så gott.
Det behövs verkligen lite regn i markerna. Det ultimata vore ändå lite stilla sommarregn nattetid och sedan strålande solsken dagtid. Om man får önska...

Maria sa...

Hej hej! Absolut ingen fara, och japp, jag tål mjölk bara bra. Så det blir nog att baka kesokaka!
Ha en fin dag :)

Anneli Sjögren sa...

nurseblog: Ja, det är riktigt lyxigt att ha egna kantareller på tomten!!
Jag läste om en bekant på facebook som hittat en halv Icakasse kantareller redan förra veckan!!

Jag håller med: regn på natten och sol på dagen!! Det vore det ultimata!! :D

Maria: Rekommenderar verkligen kesokakan!! Kardemumman och vaniljen sätter verkligen piff på anrättningen!!
Ha en fin dag du med! :D

Tess sa...

Grattis till din viktnedgång!! :) Jag började "mitt nya liv" igår och skall från och med nu skärpa till mig med maten! :) Vill gå ner en 5-6 kg... :) Kraaam

Anneli Sjögren sa...

Hej Tess och Tack!! 6 hg/veckan är rätt optimalt att gå ner, så jag är nöjd!!
Lycka till med dina kilon!! Mitt bästa tips för att gå ner i vikt är att skära ner på portionerna!! Gör man det någotsånär långsamt - men konsekvent, så kommer man inte ens märka att man krymper magen för att på så vis bli mätt på mindre mat!! :D KRAM!!