Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 11 juli 2011

LCHF-biffar - Veggie style

Idag fick jag helt plötsligt inspiration och lust att laga mat!! På de här veckorna jag varit hemifrån har jag ju knappt lagat nån riktig mat, utan mest levt på sånt man bara kan stoppa i munnen...! Men idag kom det en dos inspiration!!
Jag hade en påse Quornfärs i frysen och några ostbitar jag ville bli av med, så av det fick det bli nån slags vegetariska biffar/burgare. Kryddningen blev inte så bra, men grundreceptet blev jag väldigt nöjd med!
Här kommer receptet:

Annelis Quorn- & ostbiffar. Ca 12 st.
300 gr Quornfärs
1 finhackad gul lök
ca 4 - 5 dl grovriven ost
1 struken tsk psylliumfröskal
1 dl creme fraiche
2 ägg + salt & kryddor

Börja med att steka Quornfärsen och löken i smör med valfria kryddor. (OBS! Örtkryddor ska inte vara med i stekpannan, de smakar man av smeten med innan man steker biffarna!)
Ställ åt sidan att svalna.
Riv osten och blanda med ägg och creme fraiche i en bunke. Blanda i den svala färsen, strö över psylliumfröskalet och rör om ordentligt så allt blandar sig. Låt stå och svälla ca en kvart.
Sen är det bara att forma biffar och steka!
Biffarna går utmärkt att frysa! Styckfrys dem helst, eller ha smörpapper mellan dem så att du lätt kan ta ut så många du vill utan att behöva bända loss dem från varandra med kofot! :P

Servera med råa och kokta grönsaker och en god sås. För er som äter kolhydrater passar ris eller potatis bra till, eller varför inte äta dem som hamburgare!?!

Smaklig måltid!!

Anneli.

4 kommentarer:

Mats Nyström sa...

Oj! Låter jättesmaskigt. Det måste jag pröva någon gång. :D

Anneli Sjögren sa...

Ja, gör det!! Man måste ju inte vara vegetarian för att äta köttfri mat!! :D

Birgitta Höglund's Mat sa...

Verkar riktigt goda dina biffar :) Dem kan jag låna när jag ska bjuda systersonen med flickvän på middag.
Lägger in en länk i mitt inlägg om köttbullarna.

Anneli Sjögren sa...

Birgitta: Ja, om jag hade fått till kryddningen bättre så hade de här vegobiffarna varit en riktig fullträff!!
Tack för länken!! :D