Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 2 november 2011

Formbröd med Bakerix

Det blev lite snärjigt igår med bakningen - men jag hann innan jag var tvungen att åka hemifrån! :D
Jag gjorde det lätt för mig och blandade receptet på det förra LCHF-brödet jag bakade med receptet som stod på Bakerixpåsen; d v s 4 dl Bakerix och 4 ägg! :D Det blev 2 formbröd av det:
Här ovan ses degen iklickad i 2 formar och utslätad på ovansidan med undersidan av en sked doppad i vatten.
Och här ovan är bröden precis uttagna ur ugnen. Jag vart förvånad och positivt överraskad över hur mycket de hade höjt sig och hur spröd ytan såg ut att vara!! (Och var!!)
Här har de svalnat lite grann och sjunkit ihop lite. Men mindre än jag befarade vilket känns positivt! Visst ser de goda ut!?!
Innan bröden svalnat ordentligt var jag tvungen att åka, så jag lindade in dem i varsin handduk och tog med den ena till lokalen. Egentligen hade det varit bättre att låta bröden svalna helt innan jag lindat/lagt in dem in nåt, men jag hade ju inte tid att vänta denna gång!
Här ovan ser ni det ena brödet uppskuret i skivor. Tänk: det smulade inte ett enda dugg!! :D
Konsistensen vart nånstans mellan vanligt vitt bröd och sockerkaka men högst marginellt bättre än när jag bakade utan Bakerix, så frågan är om det är värt det höga priset att använda Bakerix eller om det är bättre att bara göra som jag gjorde förra gången, för det blev också väldigt bra!

Smaken då?? Jo då, tackar som frågar!! :P
Det smakar ju inte franskbröd precis, det är faktiskt nästan utan smak över huvud taget...! Men med nåt gott pålägg funkar det hur bra som helst!! Till och med Martin och Adrian tyckte det var helt OK - och de är inte helt lättflirtade precis!! Gott betyg alltså!

Vill man ha mer smak på brödet så kan man välja en ost med mycket smak och kanske ha lite ovanpå också, eller ha i brödkryddor.

Här kommer receptet i alla fall om ni vill prova att baka det själva:

2 LCHF-FORMBRÖD

1½ dl Pofiber
1½ dl Bakepro
4 dl Bakerix
4 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
8 ägg
3 dl riven ost
2 dl vatten
1 msk (kokos)olja

GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla torra ingredienser och osten. Blanda det noga med en stavmixer så osten finfördelas. Ha i äggen, vattnet och oljan och rör ihop till en smet.
Fördela smeten i 2 smorda brödformar. Släta till ytan med baksidan av en sked doppad i vatten och grädda på 180 grader i ca 25 minuter. Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna 5 - 10 minuter innan du stjälper upp dem på ett galler där de får svalna helt.
Denna typ av bröd håller endast ett par dagar så jag rekommenderar att du skivar upp det och fryser in det som inte går åt på en gång.

Anneli.

Inga kommentarer: