Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 27 oktober 2012

Dagens insikt

Jag tillhör dem som tror på att det är en mening med allt som sker och jag tror att det finns utveckling och expansion i allt som händer. Jag tror att meningen med livet är att hitta/vara/utveckla sig själv och att det jag är med om ger mig en chans att definiera och omdefiniera vem jag är och vill vara! Och som grädde på moset så tror jag att jag är här för att skapa och uppleva glädje och lycka! (Det tror jag att ni också är förstås!!)

Men så kommer livet emellan och jag glömmer bort vad livet egentligen går ut på.. fastnar i "livets alla små jäkligheter" och ser inte skogen för alla träd...!
Så glad jag blir då när jag går in och läser på min kompis Marias blogg och hennes blogginlägg för idag! "Ge upp och var dig själv istället" är titeln på blogginlägget, och när jag läser: "Och här sitter jag nu, med en bubblande längtan inom mig att få dela med mig av mina unika tankar och insikter, och med en djupt tillåtande känsla av att jag faktiskt får vara JAG. Att jag faktiskt är här för att vara just JAG".
Att jag faktiskt är här för att vara just JAG...!!!
Ja men precis!! Så är det ju - och det gäller oss alla!! Vi är här för att vara just oss själva!! Vi har fötts till detta vårt liv - inte för att vara någon annan, utan för att vara oss själva!! Och ingen annan kan vara det åt oss!!

Jag vet inte hur det är för er, men för mig kändes den insikten så oerhört befriande!! Anledningen till varför jag lever mitt liv här och nu är för att vara JAG!! :D Tjohoo!! :D Då är jag ju på rätt spår!! :D

När jag får mina filosofiska stunder så har jag många gånger tänkt på att var och en av oss alltid påverkar och påverkas av andra, men att vi oftast inte förstår ringarna på vattnet som vi sprider!

När jag var 16 år så jobbade jag som barnflicka och åkte varje dag med samma buss för att komma till mitt jobb. Det var ofta samma busschaufför som körde den turen jag åkte och en dag sa han när jag klev på bussen, högt så alla hörde: "Titta! Här kommer vår lilla solstråle"!

Det var i den stunden som jag började inse att jag - lilla JAG - påverkade andra bara genom att finnas - att vara den jag var! Vad vet jag om hur min glädje spreds till andra och vilka effekter det i sin tur fick!?! Men ATT den spreds står bortom allt tvivel!

Jag tror... nej, jag är övertygad om att när man är autentiskt sig själv, och glädjen kommer inifrån, då sprids den som ringar på vattnet och påverkar människor som är i närheten, och att de i sin tur tar med sig glädjen vidare till de som de möter! Och detta i sin tur betyder att ingen någonsin behöver känna sig liten och betydelselös!! Vi ALLA har potentialen att göra skillnad i världen!
Vilken slags skillnad, ja det är upp till var och en!
VILKET AVTRYCK VILL DU SÄTTA PÅ DENNA JORD??

Anneli.

2 kommentarer:

tantista sa...

Vilken fin och välskriven och insiktsfull post, Anneli. Det är lätt att se att du måste ha varit hela bussens lilla solstråle - du är en solstråle i mitt liv definitivt ♥ ♥ ♥ Jag tänker likadant som du och Maria att det finns en kosmisk poäng med att vara just Tantista... och Anneli... och Maria...

Anneli Sjögren sa...

Tack!! ♥ ♥ ♥
Jag vet inte om jag skulle kalla dig för solstråle precis... :P men jäklar i min lilla låda vad många härliga skratt du har gett mig genom åren!! :D Pöss på sig!! ♥