Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 19 oktober 2012

Hudvård de lux!

Här kommer den sista delen i denna lilla "skönhetsvårdsföljetång" jag haft på bloggen de senaste dagarna! Idag kommer jag att skriva om de tips för huden som jag fick av "min" Ekofrisör Camilla.

Först ut är ett recept på vitaminkur för huden. Kom ihåg vad Camilla sa om att huden "äter" 60 % av allt som hamnar på den! Detta är verkligen mat för huden:

Vispa ihop en äggula med ungefär samma mängd Kesella till en fluffig kräm och applicera på rengjord hud. Låt sitta i ca 20 minuter och skölj sedan av masken. Huden har nu fått en riktig vitaminboost!
Självklart ska man använda Ekologiska bomullsrondeller!

Som rengöring av huden läste jag förresten nånstans att vatten med lite bikarbonat i är helt suveränt! Huden ska bli klarare och få lyster av detta! Det stod inte hur mycket bikarbonat till hur mycket vatten, men jag kan tänka mig att det räcker med en knivsudd bikarbonat till 1 dl vatten typ.

Åter till Camillas tips:
För känslig hud och mot eksem kommer här ett ovanligt tips:
Ta en udda strumpa (såna finns i alla familjer!! Fast hur det kommer sig brukar vara ett mysterium...!!) och häll i lite mixade havregryn. Knyt ihop strumpan och lägg den i varmt vatten i ca 15 minuter. (Lägg ner den i badvattnet om du badar!) Sen använder man strumpan som tvättsvamp och gnuggar försiktigt på huden. Skölj av dig efteråt och släng bort det som blir kvar - det går inte att spara! Huden blir ren, len och mindre torr!

Behöver du ändå smörja in dig - i ansiktet och/eller på kroppen - tänk på att en produkt med så få ingredienser som möjligt ofta är det bästa!! Till exempel:
Ekologiskt Sheasmör, Ekologisk kokosolja eller någon annan vegetabilisk och helst Ekologisk olja, t ex mandel- eller arganolja! Då kommer du undan med bara en enda ingrediens!! :D Själv använder jag kokosolja och är supernöjd med resultatet!
Annars finns ju naturligtvis helt rena kroppsprodukter att köpa, t ex:
ALQVIMIA har också bl a en helt naturlig parfym som luktade jättegott!
Annars har även t ex Dr Hauschka, Urtekram och Maria Åkerberg (Dermanord) schyssta och rena produkter!

Som alltid när man byter till helt rena produkter så får man ge det lite - och ibland mycket - tid att vänja sig vid att äntligen få sköta sig som Naturen har avsett!
Camillas tips är att inte byta ut allt på en gång! Använd upp det du har och byt ut mot rena produkter efter hand som de gamla tar slut! Det är både bra ekonomi och snällt mot naturen där ju allt ändå hamnar tillslut - oavsett om du använt det på dig själv först eller inte!

Ja go' vänner! Detta var allt - inte bara för idag, utan för hela helgen! Nu tar jag lite bloggledigt för att åka till Strömsholm för att hälsa på en kompis och hennes familj, och datorn får stanna hemma!

Ha det så bra ya'll!! Det ska jag ha!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Leslita sa...

Den där ansiktsmasken har jag testat. Och jag har exakt samma burk från crearome med sheasmör. Dock börjar den ta slut. Det där med havregryn i en strumpa lät roligt fast jag har en jättebra skrubb från Dermanord som förresten har bytt namn till "Maria Åkerberg". Kram

Anneli Sjögren sa...

Oh va bra att du påminde mig om att Dermanord bytt namn!! Jag tycker mig komma ihåg det nu när du nämner det...!! Jag får ändra det i texten!! :D
Kram!!