Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 6 oktober 2012

Förändringens vindar

Det blåser förändringens vindar i det Sjögrenska hemmet. I alla fall för Fru Sjögren. Åtminstone hoppas hon det...!

Det här att förändra invanda mönster är inte det lättaste! Det är ingen konst att vara teoretiker - att veta vad som vore bra, att bestämma sig för att från och med nu så ska jag....!!
Det det faller på är praktiken... Det är inte lika lätt att göra som att säga...!!
Ta bara det här med minivovven Bolla som jag lånade i 5½ veckor för att komma igång med dagliga promenader. I hela 3 veckor efter jag lämnade tillbaka henne så var jag ute på åtminstone EN promenad varje dag - förutom 3 dagar. 6 promisar i veckan alltså! Inte illa för att vara mig! Men det höll bara i 3 veckor...! Sen återgick undertecknad till sitt gamla invanda liv igen... nästan..! NÅN liten promenad då och då har det blivit, men inget att direkt skryta om..!!
Samma med mina sovtider. Jag har ju som mål att gå och lägga mig dagen innan jag ska vakna, men det har inte hänt en enda gång på hur länge som helst! Ja, jag kan inte minnas när jag låg i sängen före tolvslaget sist...!!

Nu med allt det här med de länkar jag lagt ut på sistone om GMO, nyttiga smoothies och juicer, hälsosammare leverne och detoxer så börjar det ändå komma en slags inre längtan efter en positiv förändring. Inte som ett tvång eller förhoppning, utan just längtan! Kan det göra hela skillnaden tro??

Jag har en övertygelse vad gäller förändring: Om man förstår varför och hur så kommer man ha mycket lättare att genomföra den. Om man inte riktigt förstår varför och hur så kommer man antingen inte ens försöka eller så kommer man snabbt att återgå till det invanda! Förståelsen är därför det viktigaste när man vill förändras! Kunskap ÄR makt!! Det är därför jag har lagt ut de här länkarna den senaste tiden.
Speciellt den här filmen Hungry for change, den har faktiskt fått mig att förstå något som jag egentligen redan "visste" - men inte varför! Och därför inte heller brytt mig om att förändra. Nu när jag förstår (mer än förut i alla fall) så inte bara vill jag förändra, utan längtar efter det!

Detta är de förändringar jag i första hand tänker på:
1. Tänka ännu mer positivt och vara ännu mera glad. (= En förutsättning för resten!!)
2. Få in mer Raw Food/Levande föda i mitt kosthåll bl a genom gröna smoothies och juicer. (Jag vill ju fortfarande inte få i mig för mycket kolhydrater.)
3. Inte ta allting så jäkla allvarligt!! Det är Ok om man "misslyckas" ibland! Det är inte hela världen! Det är ju bara att hoppa upp på spåret igen!

ELLER HUR!?! (Hur svårt kan det va'??)

Anneli.

4 kommentarer:

Leslita sa...

Ja det är svårt att förändra. Det tar tid. Men det är jättebra att det känns som en längtan just nu. För första steget är inre motivation. Lycka till. Blogga gärna om juicerna. Kram

Anneli Sjögren sa...

Inre motivation... Ja precis!!! :D
Ja, när jag kommer igång med juicerna så kommer jag absolut att blogga om det!! Det kan du lita på!! :P
Kram!!

Björn Johansson sa...

Det är lysande Anneli. Det kommer att bli bra på alla vis. Glöm inte att stanna upp och SE dina framsteg som Du gör. Hedra dig själv och alla små framsteg du gör ;-). Kram på dig! Björn

Anneli Sjögren sa...

Tack för påminnelsen, Björn!! Det ska jag verkligen försöka göra!
Kram på dig med!! :D