Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 17 oktober 2012

Nu har jag lekt journalist

Igår spenderade jag 4 (!) timmar på Salong Gaiaa! Camilla och jag har så mycket att prata om och har så lika tänk runt hälsa och skönhet - och med skönhet menar jag både hud och hårvård i det här fallet.
Tur att hon hade ganska lugnt på salongen denna dag!
Jag ska börja med att presentera henne:
Namn: Camilla Nordholm
Ålder: 41 år
Familj: 3 barn samt blandrashunden Lacky och katterna Simon och Noah
Bor: i Avesta, men kommer från Långshyttan utanför Hedemora
Yrke: Holistisk frisör, hudterapeut och makeupartist
Camilla är uppväxt i en "frisörfamilj" där mamman har en egen frisörsalong och Camillas syster också är frissa.  Redan från att Camilla gick i 5:te klass har hon hjälpt sin mamma på salongen och 1991 gjorde hon själv gesällprovet och har jobbat som frisör sen dess.
Den 1 juli 2011 Startade Camilla Salong Gaiaa och påbörjade sin bana som Ekofrisör.
Camilla själv vill hellre kalla sig Holistisk frisör. Hon säger att holistisk borgar för ett helhetstänk; att alla ingredienser är "rena", d v s att de är ekologiska och framtaget på ett skonsamt sätt utan kemiska/syntetiska tillsatser - från jord tillbaka till jord!
I en produkt som får kallas för Ekologisk kan det vara så lite som 10 % av ingredienserna som verkligen är Ekologiska - resten kan vara vilket skit som helst - men trots det får man alltså skriva Ekologisk på etiketten!! Att nånting är Ekologiskt har blivit ett säljargument som tyvärr i många fall är rena rama lurendrejeriet menar Camilla.

På frågan hur det kom sig att Camilla valde att satsa på att bli Holistisk frisör/hudterapeut/makeupartist svarar hon så här:
"Inkörsporten var att äldsta barnet blev allergisk och jag försökte hitta information om vad det kunde bero på. Jag började läsa innehållsförteckningar; först på maten vi åt och sen även på alla produkter vi använde och som jag jobbade med. Jag insåg hur mycket skit allt innehöll och fick dåligt samvete för att jag använde dem."
Efter kostomläggning till ekologisk, naturlig mat och byte av olika produkter de använde till rena alternativ försvann sonens allergi och på den vägen är det!

Camilla säger att naturliga produkter bygger upp håret/huden men att man får ge det lite tid. Speciellt om man använt produkter med syntetiska ämnen tar det tid för både håret och huden att ställa om sig. Till en början kan det t o m verka som att de nya, rena produkterna inte funkar, men ge inte upp säger Camilla, utan fortsätt, för det kommer att så sakteliga bli bättre när alla de syntetiska ämnena tvättas ur och håret och/eller huden äntligen kan börja fungera som naturen avsett!

Här ska ni få lite tänkvärd fakta: Det som smörjs in på huden (alltså även t ex hårbotten) kommer inom några minuter att cirkulera runt i blodomloppet. Huden "äter" 60 % - SEXTIO PROCENT!! - av det som smörjs in på den! Begrunda det en stund så tror jag att ni förstår hur viktigt det är att inte bara äta/dricka rena produkter utan också ha samma tänk med det man matar sin hud med!!

Camillas filosofi är väldigt enkel:
Syntetisk = DÖD. Organisk = LIV.
"Vi består alla utav vatten, proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler, och det är precis samma ämnen/ingredienser vi ska tillföra våra kroppar för att må bra och se bra ut! Syntetiska ämnen är helt kroppsfrämmande och belastar organismen"! (Sen vill jag tillägga där att även tillagningsmetoder - oavsett om vi talar om maten vi äter eller det vi smörjer på oss - kan förstöra råvarorna, hur ekologiska och naturliga de än var från början...! Ytterligare en sak att tänka på!)

Vidare säger Camilla. "Ha inga förutfattade meningar om hur de nya, rena produkterna kommer att fungera utan försök vara "nollställd" och ha ett öppet sinne när du går över på dessa. Den mentala inställningen påverkar hur vi upplever resultatet och huruvida vi "står ut med" att t ex håret kanske blir lite fortare fett till en början innan det balanserat sig"!

Imorgon tänkte jag fortsätta skriva om vad Camilla och jag pratade om, och då kommer hennes tips på detox för hud och hår, recept på inpackningar och annat "matnyttigt"!
Stay tuned!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

Leslita sa...

Ja det är så sant det där med att man ska stegvist börja byta ut till naturliga produkter och att det känns som att det inte fungerar i början. Det är precis det jag säger i min senaste video om cocosdeodoranten. hehe

Att huden suger in 60% är också viktigt att veta. Hur skulle annars preventivmedelsplåster och nikotinplåster fungerat. Det är "bara" lite ämnen på huden.

Anneli Sjögren sa...

Ja precis!! Men "folk" tänker inte alltid så långt...! Att huden är vårt största reningsorgan verkar inte heller vara nåt man tänker på, utan många smörjer glatt på sig krämer med t ex mineraloljor som täpper till porerna så huden omöjligt kan sköta sitt jobb som den ska..!