Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 13 oktober 2012

Stockholm bra men hemma bäst!

Nu sitter jag i soffan hemma i vardagsrummet! Mitt stockholmsäventyr är över för denna gång.
När jag var ute på stan under de här dagarna så tog jag ytterligare några foton som jag gärna vill visa er. Först ut är tre kort jag tog på Varvsgatan nere vid Hornstull:
De här två husen står typ mittemot varandra med Varvsgatan emellan. De vittnar om en svunnen tid, och jag önskar att jag hade en tidsmaskin så jag kunde ta mig tillbaka till den tid då dessa var nybyggda! Jag gillar verkligen de här gamla husen som det tyvärr inte finns alltför många kvar av längre.
Bilden här under är tagen längre ner (upp??) på Varvsgatan, nästan ända ner vid Hornsgatan. Som ni ser så är det ju inget fint gammalt hus jag tagit kort på här - nä, det är faktiskt min kära mans favoritrestaurang Seyhmus! :P Vi har inte ätit där på jättelänge, men jag tänkte att jag skulle sukta honom med den här bilden så vi tar oss dit snart igen! :D
Sist men inte minst kommer ett foto som jag tog när "tantista" och jag var på stan och käkade lunch på Bliss Cafe som jag skrev om igår:
De här husen står i hörnet Bondegatan/Södermannagatan på andra sidan Söder än Hornstull, inte så långt ifrån Nytorget. Den här delen av Söder är jag helt förälskad i! Ett litet K-märkt hus eller gammal lägenhet i dessa trakter skulle jag inte tacka nej till..! :P
Eller..... Alltså... Stockholm är ju Stockholm och kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta, men när jag traskade runt på olika platser, åkte buss och Tunnelbana så upplever jag sidor som jag inte tycker om! En är den fruktansvärt dåliga luften! Avgaser, damm och diverse andra partiklar fyller lungorna med varje andetag och det är verkligen inte trevligt!! Det sätter sig i hår och kläder och får mig att känna mig smutsig trots att jag var nyduschad innan jag gick ut!
En annan sak som jag tycker är rent beklämmande är alla tiggare och uteliggare! Nej, inte personerna - utan att ett land som Sverige inte kan ta hand om alla sina medborgare och ge dem ett drägligt liv! Och vi kallar oss civiliserade...!! *Suck* :-( Men jag ska inte gå in i en diskussion om detta - politik är viktigt men inget jag vill diskutera på bloggen!

Nä, nu ska jag njuta av att vara hemma igen och umgås lite med familjen! På återseende!!

Anneli.

Inga kommentarer: