Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 30 oktober 2012

Glad och tacksam

Idag är mitt knä något bättre. Jag måste erkänna att jag igår tog 2 värktabletter för att kunna sova, så ont hade jag!! Att jag tar värktabletter hör verkligen till undantagen!! Jag ska vara näst intill döende för att ta dem! Nu var jag visserligen inte ens i närheten av att vara döende igår, men kände att jag inte orkade med ännu en sömnlös natt p g a smärta. Men ikväll tänkte jag i alla fall försöka sova utan nåt smärtstillande. Jag ska istället försöka göra som det står på bilden härinunder:
Det är inte så lätt att tänka positivt när man har ont (eller är arg eller ledsen för den delen), men ett knep är att man börjar med att tänka på saker som man är glad och tacksam över - och det finns det mycket av i mitt liv - och snart så infinner sig mer positiva känslor!
Idag är jag bl a tacksam och glad för att jag sov relativt bra natten till idag och vaknade ovanligt utsövd, att jag lyckades göra en grön smoothie som inte blev helt fel, att bröderna Bus och jag skojade och sjöng vid lunchen, att jag har en helt fantastisk man som dessutom är en riktig jäkel på att tolka Tarotkort och att jag hade en superhärlig meditation ikväll med mina kompisar. :D

Vad är DU glad och tacksam för idag?

Anneli.

4 kommentarer:

Sabine-Välbefinnaren sa...

Hej Hej, Ska man koka sojan eller bara låta det sjuda lite?? Det kan vara skillnaden.... men jag ska kolla upp det där lite djupare.
Tack för det, glad att du gillar min blogg. Kram

Anneli Sjögren sa...

Hej igen Sabine!!
På den tiden jag höll på att göra sojamjölk så lät vi sojamjölken sjuda i 7 minuter under ständig omrörning - det bränns väldigt lätt vid!!
Av de bortsilade fibrerna gjorde vi "frukostflingor" genom att blanda med t ex honung och rivet apelsinskal eller annan valfri smaksättning och sen torkade vi det i ugnen på 100 grader tills det var snustorrt. Rör om då och då under torkningen. Sen kan man blanda i hackade nötter och russin t ex! Det var rätt gott faktiskt! :D

Lina sa...

Ja, det gäller verkligen att leta upp de saker man är tacksam för så man kan ändra sitt humör. Ibland känner jag dock att det kan vara lite gött och vara en stund i att må lite kasst och tycka lite synd om mig (gärna i soffan med en godispåse ;), men efter ett tag är det dags att skriva, eller tänka fram, en lista på allt man är tacksam för. Kan ta en bra stund innan tacksamhetskänlsorna dyker upp inom en, men skam den som ger sig ;)
Stor kram L

Anneli Sjögren sa...

Hej Lina! Jag tror på att tillåta sig att känna det man känner - utan att för den delen grotta ner sig i självömkan! Godispåsen är väl egentligen bäst att låta bli, för det enda godiset gör är att trycka ner känslorna igen istället för att faktiskt bearbeta dem...!! Men man får göra så gott man kan, för det är i alla fall det enda man kan göra..!! Med eller utan godis..!! :P
Kram!!