Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 1 oktober 2012

Mat för håret

I förra blogginlägget handlade det ju bl a om mat - mat för magen och kroppen, men idag ska det att handla om mat för håret!
Som de flesta av er har förstått så vill jag ha långt hår. Och det har jag redan!! Men jag menar att jag vill ha lååååångt hår! Riktigt långt hår!! Helst vill jag kunna sitta på det!! Så långt hår tror jag väl inte att jag nånsin kommer att få, men jag har haft hår som nådde ner på rumpan och så långt får det gärna bli igen!
Sen handlar det ju inte bara om längden - ett hår behöver få näring och vård för att också vara snyggt, och det har jag varit desto sämre på...! Jag klipper mig helst aldrig fast jag vet att det behövs, och inte heller har jag hållit på med inpackningar och sånt. Men å andra sidan så har jag inte heller hållit på att föna, permanenta eller färga håret, eller haft massa olika produkter i som kanske inte egentligen är så bra för håret i längden.
Nä, jag är mer en sån där "wash-and-go"-tjej och har alltid varit!
Men så här med "ålderns rätt" så har jag insett att om jag ska fortsätta ha ett hår som jag är någotsånär nöjd med så behöver jag ta hand om det! Och jag har blivit bättre på att toppa håret på sistone...!
Och jag har ju gjort ett par oljeinpackningar det senaste månaderna! Så lite duktigare på att ta hand om mitt hår har jag ju blivit!! :P

Igår kom jag mig äntligen för att göra en riktig näringskur för håret, något jag har tänkt på att göra ända sen jag var på Salong Gaia för nästan 2 veckor sen. Det kan du läsa om HÄR.
Så, jag blandade ihop
1 äggula
1 msk Ekologisk kokosolja
1 msk honung
1 msk ricinolja
Sen rörde jag bara ihop det och kladdade in det i håret (tog även lite vatten i håret för att kunna fördela det ordentligt). Det var jättemysko konsistens och jag inser så här efteråt att det hade varit bättre att ha det i nytvättat, vått hår, men jag hade i det innan jag tvättade håret, precis som jag har haft med oljeinpckningarna. Men det här är liksom inte samma grej... insåg jag... när jag 11 timmar senare tvättade ur det...! :P
Nåja! Man lär sig av sina "misstag" - och nu slipper ju ni göra det i alla fall! Och det var ju inte som att det var dåligt för håret!! Oh nej då!! Jag inser bara att det hade varit bättre att använda den här "geggan" som en inpackning efter hårtvätt, och låta det sitta i 20 - 30 minuter! Men håret blev mjukt och känns jättebra nu när jag har borstat igenom det på morgonen. (Jag tvättade håret igår kväll och gick och lade mig med vått hår).
Och så här ser håret ut nu:
Fast egentligen vill jag ha så här lång hår. Minst!!
Men jag kan ju inte gå runt med näsan i vädret för att det ska se längre ut..!! ;-) Hihihi...! :D

Nä, gott folk!! Nu ska käre maken och jag åka in till stan och handla lite förnödenheter, men jag kommer att återkomma med kanske fler tips för håret och bilder på hur det (förhoppningsvis) växer!!
So long!!

Anneli.

11 kommentarer:

tantista sa...

Ser ju faktiskt honungslent ut. Hmm... alla dom där ingredienserna har jag hemma... men ELVA timmar??

Anneli Sjögren sa...

Nej!! Det behövs inga 11 timmar!!! Det råkade bara bli så för jag fastnade vid datorn och sen ringde telefonen och så skulle både Janne och Adrian duscha och...! Ja, du fattar..!!
Tvätta håret, kladda in ägg-geggan och sen sitter du i godan ro och filar fötterna, peelar ansiktet och vad 17 man nu kan syssla med i duschen och sen tvättar du ur inpackningen! :D Easy peasy!! :D

tantista sa...

Ok:) Ha i minst en kvart eller en halvtimme eller vaddå tror du?

tantista sa...

Oj, jag lyckades helt låta bli att läsa ordet 'ricinolja'... det har jag inte hemma... och ingen jättelust att köpa. Då kanske hela idéen faller?

Anneli Sjögren sa...

Nä då!! Ricinoljan har jag bara i för att det sägs att det får håret att växa!! Byt ut det mot t ex olivolja, mandelolja eller öka helt enkelt bara på mängden kokosolja!!
Ja, minst en kvart - 20 minuter skulle jag ha inpacknngen i håret! Vill du inte stå kvar i duschen och vänta så kan du t ex vira en varm, fuktig (blöt, välurvriden) handduk runt huvudet, eller ha en sån där chick duschmössa på, så du kan göra annat och sen hoppa in i duschen igen! :D

tantista sa...

Duschmössa vore väl den slutgiltiga förnedringen ;) Tack för svar!

Anneli Sjögren sa...

Förnedring???? Vem skulle se dig??? :P
Och du: Ska man bli fin får man lita pin heter det ju..!! Så om det blir lite PINsamt så är det bara helt enkelt nåt man får leva med!! :D

tantista sa...

Hmm...

Anneli Sjögren sa...

Hehehehehe...!!! :P

Leslita sa...

Det är nästan samma recept som jag brukar (protein hair treatment) göra fast utan ricin. Men jag har ju ricin hemma så kanske kan ha i det nästa gång. Tycker bara att det är så svårt att skölja ur ricin. Kram

Anneli Sjögren sa...

Hallå Lesly!! :D
Om Man BARA har ricinolja i håret så blir det svårt att få ur, men denna blandning var det inga som helst problem med det!! Det räckte med att jag sköljde ut det som gick först och sen schamponerade jag bara en gång och så var det klart!! Hade lite balsam i längderna sen bara! :D Easy Peasy!! :D