Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 7 oktober 2012

Förändringens vindar, del 2

Jag har funderat lite till på det här med förändringar som jag vill/behöver göra. Jag listade ju 3 saker igår som kändes som de viktigaste. Kanske var det några av er som tänkte på att motion inte var en av dem!?! Jag funderade själv på huruvida just motion (i någon form) skulle vara med eller inte, och bestämde mig som ni förstår för Inte.
Varför kan man undra..! Det är ju jätteviktigt med motion, det visade om inte annat förra veckans Vetenskapens värld som jag länkade till den 2/10.
Av någon anledning som jag själv inte förstår så har jag ett jättemotstånd till att motionera! Jag önskar att det var annorlunda - men icke! Det är bara att acceptera att det är så det är - just NU. Men ingenting är ju för evigt, och som jag skrev som förändring nr 1 igår så är det (som jag ser det) absolut viktigast att vara så glad och positiv som man bara kan! Att försöka forcera ett motstånd skapar bara ännu mera motstånd - tro mig! Jag har försökt alldeles för många gånger!! Det kanske funkar kortsiktigt, men aldrig lånsiktigt och alltså funkar det inte!
Så motionen får komma när jag känner mig mer redo för det, och redan nu så tar jag ju en och annan promenad, vilket jag aldrig gjorde innan Bolla kom in i mitt liv! ♥ TACK BOLLA

En annan sak som jag har märkt med det här med förändring är att när man väl börjar göra något som känns bra och är "snällt" mot sig själv så vill man göra ännu mera!
Till exempel:
Nu när jag har börjat att ta hand om mitt hår bättre, med inpackningar och hårtoppningar lite oftare så har jag helt plötsligt börjat bry mig om min hy och börjat smörja in mig mer, vilket var nåt jag alltid slarvat med förut! Nu är jag visserligen "begåvad" med en väldigt fin hy som i stort sett aldrig haft finnar och blemmor - inte ens som tonåring, och den har klarat av att inte få så mycket uppmärksamhet. Men med ålderns rätt så börjar det nog bli dags att ta bättre hand om den, och det har jag ju börjat göra nu! :D
Lika dant med mina fötter: Jag har aldrig brytt mig om att ta nåt direkt hand om dem, men nu inte bara filar jag dem när jag duschar, utan masserar dem lite och liksom.... bryr mig! Och allt det här har kommit bara "av sig själv", eller "på köpet" kan man säga nu när jag börjat att ta bättre hand om mitt hår!
Den här positiva effekten tror jag funkar lika dant även på andra områden, speciellt när den får komma av sig själv, utan krav på att det ska vara si eller så. Helt plötsligt så VILL jag äta nyttigare till exempel!! Och vem vet - kanske kommer jag så småningom att känna så för motion!?! Man kan ju hoppas!!

Jag kommer att hävda - till den dagen jag dör - att det viktigaste är att man försöker tänka positivt och vara glad! ALLTING blir lättare då! ALLTING!! Sen kanske det inte är det lättaste alla gånger... det må så vara, men jag kommer aldrig sluta ha det som mål!

Anneli.

2 kommentarer:

Leslita sa...

Ja det är helt rätt man ska inte forcera en förändring, man måste vilja. Speciellt om det är något som har suttit i länge. Men det är ju roligt att du har börjat ta hand om ditt hår och din hy.

Anneli Sjögren sa...

:D Ja, det är nåt nytt för mig!! Jag är - och har alltid varit - ovanligt LITE "fåfäng" för att vara tjej...!!
Ibland när jag t ex är på väg in till stan eller nåt, så kan jag komma på mig själv med att inte ha en susning om jag har borstat håret eller ens har byxorna på mig...!! :P Trots att jag går förbi en spegel på väg ut ur huset så tänker jag inte på att titta på hur jag ser ut..! Haha..!!