Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 2 augusti 2010

Förändringens vindar

Igår morse var det vägning och mätning på schemat! Men det var inget roligt!! Ingen förändring - what so ever!! Fast jag varit så "duktig", d v s tagit mina proteindrinkar och druckit 2,5 liter vatten varje dag + mina detoxörttabletter! Bara detoxtabletterna brukar man ju gå ner lite av och vatten dricker jag knappt vanligtvis (dricker mest té), och att dricka vatten om något brukar ju sätta fart på saker och ting! Men inte på mig...! MORR!!

Men ger upp - det gör jag inte!!

Av detoxkuren har jag förrestan precis halva kvar och det är ju tack var den som jag dricker så mycket vatten. Men jag tänker att jag ska försöka fortsätta med det även efteråt. Kanske inte så mycket som 2½ liter då, men i alla fall nån liter om dan!!

När jag hade kommit så här långt på detta inlägg så fick jag ett telefonsamtal från min ena storasyrra och vi kom bl a att prata om det jag just skriver om här på bloggen; att försöka gå ner i vikt! Hon berättade om nåt hon sett på TV härom veckan om överviktiga och där de konstaterat att pulverbantning och dieter inte funkar! Vad som däremot funkar är att tänka positivt, göra roliga saker för sig själv och äta på bestämda tider! Extra viktigt var det att alltid äta frukost före kl 10.00!
Hmmm...! Jag försöker tänka positivt och att göra roliga saker, men när äter jag nånsin frukost före kl 10?? Aldrig!! Jag har för hoppningsvis vaknat till kl 10!!
Äter på regelbundna tider är inte heller nåt jag är känd för att göra...!
KAN det vara nyckeln till framgång för mig; att äta frukost tidigare och att äta på regelbundna tider. Det är ju värt att testa!! Men det blir tufft...! Ett helt liv på "lösa boliner" vad gäller mattider tar nog sin tid att förändra...!!
Om jag inte PSYCH-K-balanserar mig för det!!
JA!! Vilken brilliant idé!! :D Tror nog jag får ta och göra det!! Och när jag ändå håller på kan jag ju ta tag i mitt nattsudderi också! Då blir det ju om inte annat lättare för mig att komma upp i tid till min tidigarelagda frukost!! WOHOO!! Eller nåt...!

Är det nån som är intresserad av att se hur det går så kom ihåg att det är på den här bloggen man får reda på det!! :D Be here or be square!!

Anneli.

PS. Meningen var ju att detta blogginlägg skulle börja med ordet "Imorse", men p g a oförutsedda telefonsamtal hann tiden springa iväg över midnatt och jag fick gå tillbaka och ändra inledningsordet till "igår morse"! Ja, så kan det gå!! DS.

PS 2. Tiden som står här under stämmer inte!! Klockan var 00.43 när jag publicerade blogginlägget, men det ser ut som att jag publicerade det "rätt" dag - vilket jag alltså inte gjorde! Mysko...! DS.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det ligger någonting i att tänka positivt och göra roliga saker, vad som helst som tar bort orsaken till överätandet, vilket också brukar vara orsaken till extravikten. Det är så mycket roligare, billigare och bekvämare än dieter och pulverbandning, förutom att det leder till ett hållbart resultat.

Anneli Sjögren sa...

Absolut!! Och sen ska man inte glömma bort "The power of many" - att tillsammans med människor man gillar går det ändå bättre!! :D

nixpro sa...

hej!
Skulle kunna säga vad var det jag sa.
Men - det att en expert säger si och en annan så. Och att det verkar som NU säger man att detta gäller osv kan man inte gå på. Det verkar som det kommer nya rön medan det ofta handlar om vem som får publicitet för tillfället
Men - i min värld så kan man inte gå ned genom att tillföra mer energi än man gör av med

På frågan hur jag kunde gå ned så mycket svarade jag härom dagen "för att jag ville". Positivt tänkande :)

Anneli Sjögren sa...

Absolut, Nixpro!! Den som skriker högst är tydligen den som har "rätt"... för tillfället, tills nån skriker högre!!

Självklart är det vad som tas in och vad som ges ut som styr vad som händer med vikten! Fast det verkar stämma på alla utom mig...! Hmmm...! Knasigt...! Låter ju helt galet, jag vet, men... *Suck* Asch! Det ordnar sig!!

Anonym sa...

Det går även trender i vad som gäller, och nu när det är mycket protein och fett och lite kolhydrater som gäller är det de studierna som får störst plats i media. Alla människor är olika, så en diet fungerar kanske bra för några, medan andra mår dåligt och går inte ner alls av den. Jag gillar ayurveda eftersom det anpassar sig till individen och hjälper en att gå till botten med det som skapat ens obalans, t ex extrakilon om man nu har det.

Anneli Sjögren sa...

Absolut! Så är det!!
Jag gillar också Ayurveda - det lilla jag nu vet om det (jag vet att jag är mest Kapha)!