Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 18 augusti 2010

Socialt företagande - nåt för mig?

Jag har ju redan berättat om kursen i Socialt företagande som jag går, och idag var det dags för 2:a kurstillfället i "fas 3". Det är nu vi ska försöka välja vilken typ av företagsverksamhet vi vill driva, skriva en företagsbeskrivning, fila på en budget, leta lokal, göra marknadsundersökningar mm, etc, osv...!
"Min" grupp består av 6 kvinnor som alla är intresserade av ekologiska produkter och naturligt leverne. Ja, nu ska jag ju inte avslöja vad vi har för planer, men att det har med naturliga, miljövänliga grejer att göra kan jag ändå skvallra om!! :D

Samtidigt som jag går den här kursen så funderar jag på vad jag verkligen vill.
Vad JAG vill...
Åh!!! Jag vill ju så mycket!!!

Som det är nu så har jag min verksamhet hemma. Eller nästan hemma...! Därav namnet på min blogg; Anneli In Da House!

Tvärs över gräsmattan från huset vi bor i har vi en lada och i den ladan har min man och svärfar byggt en jättefin liten lägenhet på 2 rum, kök och badrum - helt modernt och fullt utrustat - och det är där ute jag håller till!
Jag trivs superbra med att ha 30 sekunders gångväg till jobbet och jag ÄLSKAR att vara där ute i min lilla lägenhet - eller REPRESENTATIONSVÅNING som jag skämtsamt kallar den för!! ;-) MEN, vi bor på landet - ca 10 minuters körväg till civilisationen (Avesta) och med bussförbindelser som är under all kritik!! Man måste helt enkelt ha bil för att ta sig hit!
Av den anledningen så funderar jag på att försöka hitta en lokal i stan. Men en sån kostar pengar, och då måste jag veta att jag får in kunder så det lönar sig! Åh!! What to do, what to do...?!?
För att komplicera saken ytterligare så beror det ju också på vad det blir av det Sociala företagandet. Om det blir vad vi plannerar att det ska bli, kommer jag inte ha varken ork eller tid till så mycket egen verksamhet! Jag står som en åsna mellan två hötappar!!

Hörni; det här tål verkligen att tänkas noga på!! Jag återkommer om detta när jag kommit på nåt svar eller nåt nytt!!
Tills dess:

Fridens liljor!!

Anneli.

4 kommentarer:

Marina sa...

Tack för tipset!
Har lyssnat på Opeth och tycker att de är mycket bra band. Många låtar är ganska lyriska.
Nice!

Anneli Sjögren sa...

:D Ja!!! Jag sa ju det!! De är mina husgudar och jag bara ÄLSKAR dem!!! :D

Lesly Valencia sa...

Ja det var härligt med healing. Och idag mår jag bra också. Trodde att det skulle komma upp saker i efterhand :P

Vad rolig den kursen och verksamhets ideen låter :) Lycka till

Anneli Sjögren sa...

Hej Lesly!!
Vad trodde du skulle komma upp efter healingen?? (Jag tycker det är roligt att höra hur olika människor tänker och tror).
Sociala företag tror jag är framtidens melodi!! Det är verkligen spännande att vara delaktig i en process som har potentialen att bli ett företag som man verkligen vill jobba i/med!! :D