Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 31 augusti 2010

Jobbigt besked

Här kommer ett snabbt blogginlägg om dagen so far. Katta kommer om en stund för att ge mig en Ortobionomibehandlig och det ska bli sååå skönt och är antagligen väldigt välbehövligt!!

I förmiddags var jag tillbaka på Avesta lasarett för att ta bort Holter-EKG:t och göra arbetstestet.
Testresultatet var ganska nedslående...! :-(
För det första orkade jag inte cykla alla 6 minuterna - efter 5 minuter höll jag på att avlida!! Testet var mycket jobbigare än vad jag förväntat mig, eftersom motståndet hela tiden ökade men jag skulle hålla samma fart.
Under tiden jag cyklade mättes mitt blodtryck och hjärtat övervakades. Blodtrycket var bra - övertrycket pendlade mellan 100 - 110 vilket är "bra men lite lågt". Hjärtat däremot.... Aye Caramba!! Inte bra...! Läkaren sa att jag med största sannolikhet även har kärlkransförträngning. Jag vet inte ens vad det är, bara att det ger ökad risk för hjärtinfarkt. Läkaren skrev ut blodförtunnande medicin (som jag just nu inte kommer ihåg vad den heter), men jag vill inte äta mer medicin!!!
:´-(
När min PSYCH-K-kompis kommer hit (kanske imorgon. Hoppas, hoppas!!) så ska hon få hjälpa mig att kolla om den nya medicinen är bra för mig med hjälp av muskeltest. Är den inte det tänker jag banne mig inte äta den!!
Jag har fått reda på att Omega 3 är blodförtunnande och jag ska försöka ta reda på om jag kan äta mer av det istället. Jag äter redan linfröolja, men det kanske inte räcker??

Ja det är mycket att ta reda på, särskilt eftersom jag inte litar på läkare och deras slentrianmässiga utskrivning av kemiska, kroppsfrämmande mediciner...! Det MÅSTE finnas nåt naturligt man kan göra!! Om nån av er som läser min blogg har nåt tips så tar jag mer än gärna emot dem!! Vad som helst - bara det är vegetariskt och naturligt!!

Nu ska jag ut i min lilla arbetslägenhet och göra iordning massagebänken till Katta kommer, och förbereda fika till ikväll när ett gäng kompisar kommer hit på lite "samkväm"!

Anneli.

12 kommentarer:

urbanista sa...

Men fy bubblan vad trist:( Jag skulle aldrig låta bli att ta den medicinen. Men det är jag, det.

I övrigt är jag fel person att yttra mig eftersom jag aldrig googlar på sjukdomar... (Hypokondrisk är jag inte, men jag blir ängslig.) Man kan väl vidga kärlen med "ballonger" tror jag - fast jag vet inte om det gäller kranskärlen. Tror det, men vet inte. Och det vill du väl ändå inte (operativt ingrepp) så det kan ju göra detsamma just nu. Men kanske värt att fråga om, bara för att ha den eventuella möjligheten i bakhuvudet?

Fick du inte sitta ner och tala igenom alltsammans med läkaren i lugn och ro? Om inte, så tycker jag att du skall begära ett sådant samtal.

Positivt är att du inte hade högt blodtryck:))

Hoppas kvällen ikväll blir bra och givande och avkopplande.

PS.Du har världens "största" hjärta - klart det hänger upp sig lite ibland:)

Artemis sa...

Jättejättetråkigt ju =( =(
Jag vet inte vad jag ska säga...
Aspirin tror jag är blodförtunnande men det är ju inte naturligt... Men samma ämne som finns i aspirin finns i vissa örter men jag vet inte i hur stora mängder...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Acetylsalicylsyra
http://www.linnaeus.uu.se/online/lakemedel/pil.html
Jag förstår fullt ut att du inte litar på läkare men samtidigt blir jag orolig för dig! Men det är du som känner din kropp bäst, jag litar på ditt omdöme =)
Många styrkekramar skickar jag dig!!!
Och "försiktiga kramar" till ditt hjärta också!
Det måste ordna sig, det bara måste!

Vägen fram VIKT- och RECEPTBLOGG LCHF sa...

Varsågod :D Åh, vad härligt att bo så att man kan "hämta från landet".. vill också ha hus/trädgård!

urbanista sa...

Måste bara flika in att det är livsfarligt att experimentera med blodförtunnande. Slår det fel så får man en blödning istället för en infarkt, och det vill man inte. Nu tror jag väl inte att det är så lätt att överdosera medelst örter och sånt så den här kommentaren är inte skriven i polemik mot dig, Artemis (hej förresten, fin blogg du har:) utan jag kom bara att tänka på att jag borde ha nämnt det redan igår. "Blodförtunnande - don't try this at home" ;-)

Jag tror säkert att det är bra i "matmängder" men handlar det om så pass stora kvantiteter att man tänker att de skall fylla samma funktion som en apoteksmedicin, ja då måste man vara oerhört kunnig.

Men förresten Anneli, nu har jag läst din bloggpost igen och nu börjar jag undra: Vad då "med största sannolikhet"?? Man sätter väl inte igång en livslång medicinering utan att ha tittat efter om teorin stämmer? Sades det ingenting om ytterligare undersökning?

Nu kanske du inte vill svara på det på din blogg, men eftersom du skrivit om allt det här så öppet så ställer jag frågan här, och så får du själv välja var-när-och-hur du vill svara. /xxxxx

Lesly Valencia sa...

Hejsan. Ja det känns bra att jobb och studier faller på plats nu. Mina naglar är avklippta nu :( Men det brukar vara så med tajmingen. hehe

Roligt att du tyckte om headern, tror att det är lite så kopplat till mitt liv att det händer mycket och då behöver jag spegla det i min blogg och saker förnyas i verkligheten också.

Jag har bara hunnit snabbläsa inlägget, tråkigt med mer mediciner. Kranskärlsförträngning (eller förfettning) ingår i det metabola syndromet och alla kan behandlas med samma sätt. Läs mitt inlägg om högs blodtryck.

http://leslita.blogg.se/2010/july/for-hogt-blodtryck.html

Hinner inte hjälpa till så mycket mer om det, men var tacksam att det inte är något värre eller mer långvarigt. Detta går att tillfriskna ur ganska snabbt. :)

hejsvejs!

Anneli Sjögren sa...

Urbanista: Problemet var att jag blev inklämd på en akuttid, så läkaren hade inte så mycket tid för mig! Men jag är otroligt glad över att de kunde klämma in mig ändå!!
Jag är inte färdig utredd än - väntar på en remiss från Falu lasarett. De har tydligen specialistcardiologer där.
Kvällen var mycket trevlig och TACK för din fina komplimang om mitt stora hjärta!! :D

Artemis: Tack för länkarna!! De ska studeras noggrant!! Pilbark är ju en av de saker som är blodförtunnande. Problemet är väl doseringen...!

Jossan: Ja, att ha tillgång till trädgård och en man som odlar är inte helt fel!! Han tog in ett jättefint vitkålshuvud till mig!! :D

Lesly: Jag har inte högt blodtryck - jag har lågt!!! Men har du några fler tips så är jag idel öra!! Tack!

Origami-Bokbinderi-Kort sa...

Vad jobbigt med hjärtat!! Usch, det är så jobbigt när hälsan krånglar.

Anonym sa...

Åh, du är fantastisk som kämpar, och ändå någonstans har en förmåga att se framåt, och inte ge upp.

Förövrigt så tackar jag för alla inlägg. Du förgyller min blogg. Har checkat sin dotters hemsida nu och jag tycker du ska vara riktigt stolt över henne.

Kram

Anna sa...

Hejsan. Skulle mer än gärna vilja ge dig lite tips, men kan inte så mycket om just det där. Jag heja på dig, lycka till. Svar: Ja, nästa gång tekniken förnyas så kan vi får se lite skelett, ja om nu dom finns kvar.

Artemis sa...

Hej igen!
Här hittade jag ännu en grej, nämligen om vitlök: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/156
MEN jag har för mig att vitlök kan sänka blodtrycket, men är inte säker på det...

Sen tycker jag att läkare MÅSTE erbjuda ett alternativ om du har problem med magen. Jag är helt övertygad om att det finns andra mediciner (och alternativa behandlingar) men vet inte vilka...

Om ett par tusen år så hoppas jag att läkare har kommit längre än nu och faktiskt "läker" folk. Annars tycker jag de ska byta namn...

Ja, du vet vad jag känner om läkare och du verkar känna mer elle mindre likadant... Jag tycker de är fantastiska när de faktiskt hjälper människor, oftast akut, men andra sjukdomar... jag fattar inte vad de håller på med där...

Nåja, jag ska inte vara alltför kritisk... Det är bara så att de får så mycket pengar och status att jag förväntar med betydligt mer än många av de gör...

Men det viktigaste är att du blir frisk på något sätt!!

Kramar!

Anneli Sjögren sa...

Urbanista: Jag svarade ju bara på din första kommentar, och nu har du fått en del svar i mitt senaste blogginlägg! Men jag lovar att vara försiktig och inte ta onödiga risker genom att experimentera för mycket!
Jag äter ju redan linfröolja varje dag och det är faktiskt lite blodförtunnande!

Lena/origami: Tack för din kommentar!! Det var länge sen jag kommenterade något på din blogg, men nu när jag ändå är i farten så kan jag passa på att säga att jag tycker den är så fin!! Alla superfina foton förgyller verkligen både din blogg och tillvaron för alla dina läsare!!

Vera/Hallonmuffin: Tack för kommentar och pepp!! Och: Ja! Jag är väldigt stolt över min dotter - även om vi inte alltid har samma åsikter om allt! Men hon tänker mycket med hjärtat, och det är sällsynt hos politiker verkar det som!

Anna: Tack för din kommentar! Man kan inte kunna allt! Det är OK!! :D
Ja, det är med lite skräckblandad förtjusning man spanar efter tecken på att de är kvar där, de som gick ner med skeppet!! Vi får väl se i framtiden vad mer vi kommer att få reda på!

Anneli Sjögren sa...

Artemis:
Tack för nya kommentaren och nya länken! Även denna länk ska kollas noga! Dock inte nu inatt - jag är supertrött och behöver sova!! Men jag älskar vitlök!! MUMS!!
ALLT det du skriver om läkare håller jag med om!! AMEN to that!! :D