Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 16 augusti 2010

Inte lika kul idag...

Hallå i cyberspace!
Måndag igen. Vägning och mätning igen. Inte lika roligt idag... Måttbandet var tillbaka på förförra veckans siffror (d v s + ½ cm mot förra måndagen) och vågen visade på 7 hg upp. Jaha... *Suck*
I ärlighetens namn så begriper jag inte hur min kropp och metabolism funkar - eller INTE funkar...!

Ni behöver inte tro mig, men jag har verkligen skött mig exemplariskt i veckan som gått och t o m druckit lika mycket vatten varje dag som jag gjorde under detoxkuren!
Men å andra sidan så är det precis så här det har sett ut hela tiden; att jag pendlar upp och ner, fram och tillbaka! Och min erfarenhet är att skulle jag väga mig imorgon eller övermorgon igen så kan det mycket väl hända att de där 7 hektona är borta!! Det är ju över tid det visar sig hur det egentligen går!!

Den enda teori jag har är faktiskt att jag får i mig för lite mat/näring! Min kropp är inställd på brist och vågar inte släppa på reserverna, och sånt kan ta låång tid att förändra! Så jag fortsätter som jag gör nu, möjligtvis med tillägg av ett till mål med min proteindrink per dag!

Anneli.

4 kommentarer:

nixpro sa...

hej
Ja min åsikt vet du så den ska jag inte tjata om.
Utan jag tänkte bara tala om att du har ett svar, från sign m, på min blogg på din kommetar

healthywealthywellness sa...

Om du äter under 1000 kcal/dag tycker jag att det låter som lite väl lite. Om du dessutom har mycket kapha i dig så höjer både all vätska (vatten), protein och fett (jord) kapha enligt ayurveda. Jag vet att du inte vill sluta med LCHF, men det kan kanske vara så att det är fel för just din kropp. Det är vad jag tror, men bäst av allt vet så klart bara din egen kropp.

kanjagblifrisk sa...

Jag tror dig! Jag tror dig! Fattar inte heller vaför du inte går ner, det måste vara väldigt frustrerande... =(

Anneli Sjögren sa...

nixpro: Tack för att du gjorde mig uppmärksam på svaret på min kommentar på din blogg! Jag har tittat på programmet "m" länkade till och även svarat efter hans/hennes kommentar.

healthy: Jag har ingen riktig koll på hur många kalorier jag äter på en dag - har inte orkat räkna så noga. Kanske jag borde det.. får se om jag får tid/ork...!
Innan jag började med LCHF hade jag MINST lika svårt att gå ner i vikt, trots "experthjälp"!
Jag tror faktiskt inte att jag riktigt "tål" kolhydrater, åtminstone inte dem från frukt och vete! När jag provat att äta lite så får jag fruktansvärt ont i både huvudet och magen! Dessutom är jag så nöjd med maten jag äter nu och nästan aldrig hungrig eller sugen!! Läs gärna mitt blogginlägg som heter "1:a viktuppdateringen + historik" som du lätt hittar högst upp i högra kolumnen under rubriken "Tidigare blogginlägg".

Artemis: Tack!! Om en stund ska jag skriva ett nytt blogginlägg angående lite ny information jag just fått och vad det ev kommer att göra för hur jag gör hädanefter med min mat och min vikt!