Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 9 augusti 2010

Måndag = vägning och mätning!

Jaha, då är det måndag igen! Och ni vet kanske vid det här laget vad det innebär! Om inte så har ni en ledtråd i titeln på detta blogginlägg! ;-)

Väckarklockan väckte mig kl 8.30 och efter min "morgonprocedur" var det dags att ta fram måttbandet och vågen. Och idag var det mycket roligare än förra måndagen! Måttbandet visade på ½ cm mindre midjemått och vågen att jag blivit ett helt kilo lättare!! :D Tjohoo!!
MEN: jag brukar svaja 1 kg upp - 1 kg ner, 2 kg upp - 2 kg ner, så det säger inte mycket egentligen!
MEN 2: Så "lite" som jag vägde imorse har jag inte vägt sen jag passerade den siffran på väg upp i vikt för några år sen, så det känns i alla fall roligt! :D

Min hjärtläkare ringde mig imorse också! Han har skickat en remiss till Falu lasarett, men innan jag får komma dit så vill de att jag gör ett s k arbetsprov; d v s cyklar på en träningscykel i 6 minuter kopplad till en pulsmätare, och att jag har gjort ett holter-EKG, d v s en 24-timmarsregistrering av hjärtverksamheten. Vet inte riktigt när jag kommer att få göra det, men läkaren skulle ringa mig om 3 veckor igen så jag antar att det är inom den tidsrymden. Under tiden ska jag fortsätta att äta min hjärtmedicin.
Jag har fortsatt att fundera på hur jag ska göra med Kyäni's Body FX, och just nu lutar det åt att jag väntar tills jag är färdigutredd. Har jag väntat så här länge med att börja ta det så kan jag vänta några veckor till!

Jag har även haft mina PSYCH-K-tjejer här idag! Alla tre märker att nånting händer tack vare balanseringarna och alla tre vill fortsätta komma! :D
Och själv fullständigt ÄLSKAR jag att hålla på med PSYCH-K!! Det är verkligen nåt jag vill fortsätta med och kunna försörja mig på! Som det är nu så får jag inte in en spänn - men jag får värdefulla erfarenheter och referenser, och det är inte illa det heller! :D

Anneli.

4 kommentarer:

kanjagblifrisk sa...

Vad bra det låter!!! =) ½cm i midjan måste ändå vara ett bra tecken, vågen kan vara missvisande men inte måttbandet (om inte man har balongmage som jag...)
Varför måste de utreda dig? Har de inte redan gjort det när du fick diagnos? Jag har inte koll på hur det funkar när man faktiskt får vård, är mest van vid att bli hemskickad utan svar...
Nu ska jag ta en kortare bloggpaus... Återkommer snart igen!
Kramar!

Anneli Sjögren sa...

Artemis: I mitt fall litar jag mer på vågen än på måttbandet! Det är svårt att mäta exakt likadant varje gång och jag har en väldigt svårlurad våg!! :D
Nu ska jag utredas för orsaken till varför jag fått hjärtsvikt och varför jag svarar så dåligt på medicinen.
Hjärtsvikt är ingenting man bara får, utan det är en följdsjukdom på nånting annat, men i mitt fall vet man inte vad! Det finns massor med olika sjukdomstillstånd som kan ge hjärtsvikt, men jag har ju inte varit sjuk med nåt som kan ge det, mig veterligen! Vi får se om läkarna kommer på nåt! Suck!

Ellen - ellastankar.blogg.se sa...

Hej Anneli! Kul att du kikade förbi =)
Alltid kul att följa andra som ocksa äter LCHF-kost. Jag skulle dock aldrig klara av att vara vegetarian, älskar kött ;-)

Jag fick tag pa en grabb här i Tyskland, sa jag flyttade ner efter drygt ett ar. Nu har jag varit här i tre ar och trivs hur bra som helst!

Anneli Sjögren sa...

Hej Ellen!
Tack det samma - att du tittade förbi på min blogg!! :D
Ja, så kan det gå när man möter kärleken långt bort! Men Tyskland är väl ett trevligt land att bo i - inte alltför olikt livet i Sverige kan jag tro! (Värre kulturkrockar finns ju!!)
Jag har ju aldrig ätit kött i hela mitt liv, så det är inget alternativ för mig! Men LCHF-kosten överger jag inte i första taget!! :D