Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 29 augusti 2010

Har man hälsan, är man miljonär..

..sa alltid min mamma. Men jag förstod inte förrän jag själv blev sjuk!

Socialstyrelsen rekommenderar oss att äta minst ½ kg frukt och grönt varje dag. Gör DU det? Jag vet att jag inte gör det, i alla fall! Speciellt inte sen jag började med LCHF-kosten...! Men inte så ofta innan dess heller...!

Varför är det så viktigt att äta frukt och grönsaker?
Ja, ni vet säkert svaret - det här med antioxidanter, vitaminer och mineraler, och matspjälkningsfrämjande enzymer om det inte är uppvärmt - men hjälper det att vi vet?

De flesta av oss är så stressade att vi inte orkar tänka! Vi hoppas på att vi får i oss tillräckligt och hoppas på att få vara friska...!

Ett par kompisar till mig har i många år levt till största delen på Levande Föda, d v s vegansk kost där man inte värmer upp maten, utan äter den rå. De gör verkligen jättegod mat, och de är nästan aldrig sjuka! Faktiskt så får man leta länge för att hitta nån som är piggare och friskare än de två!
När jag själv i perioder varit "duktig" och ätit nyttigt, med frukt eller grönt till varje måltid så har jag också märkt av det på hälsan!

Så varför lever vi då inte som vi vet är bra för oss? Jag har tyvärr inget svar på det, men tror att stressen de flesta har i sitt liv är en starkt bidragande orsak! Även alla frestelser som finns i form av sötsaker, snabbmat och portionsrätter i frysdisken på affären!

Egentligen är det inte klokt att vi inte tar bättre hand om oss - speciellt i dessa tider när maten inte ens innehåller lika mycket näring som den gjorde förr - innan jordarna blev så utarmade av konstgödning och stordrift!

För min del är jag såå glad att jag har Kyäni's produkter! Jag har verkligen märkt skillnad på före och efter jag började med Kyäni Sunrise! Trots alla mina diagnoser har jag blivit mycket piggare! Och jag kommer inte ens ihåg när jag var sjuk senast!! :D

Vill Du göra denna resa med mig - inte bara genom att läsa om mig här på bloggen, utan att påbörja din egen resa mot bättre hälsa och ekonomi - så tveka inte att ta kontakt med mig!!Det är tillsammans vi skapar och når våra mål!Välkommen i teamet!

Anneli.

5 kommentarer:

hallonmuffin sa...

Ang. Fi: Vad lik din dotter var dig. Och det var spännande att läsa.

Ja, vad är det som gör att vi väljer att inte äta mat som är bra för oss, eller fortsätta äta något som faktiskt gynnar oss?

Anneli Sjögren sa...

Hej Vera!! Jo, Linnéa och jag är väldigt lika - mycket mer lika än vad du tror!! Så som jag ser ut på fotot på min blogg såg jag ut för ett par år sen...! Funderar på att byta till ett mer rättvisande foto...! Vi får se! :D

Det här med varför vi äter eller gör saker mot bättre vetande har nog många orsaker, men en är nog att vi slår ifrån oss för att vi inte av nån anledning klarar av att höra sanningen. Typ som en rökare som VET att det är farligt att röka men säger "det drabbar inte mig"...! Man säger ju att "hoppet är det sista som lämnar människan" och det ligger nog mycket i det!! Vi HOPPAS att vi ska klara oss! Sad but true!!

kanjagblifrisk sa...

Jag kunde inte skrivit det bättre själv! Varför äter man onyttigt, det är en mycket bra fråga!
Det kan vara många anledningar så klart. Stress som du säger och sen det att "man hoppas" förbli frisk oavsett vad man stoppar i sig...
Sen tror jag det finns vissa saker som var sanna förr i tiden och man använder de fortfarande som ursäkter.
Några exempel:
Man känner till en person som har rökt och druckit och ändå klarat sig länge. MEN personen kanske har levt i en annan tid då själva maten var renare, luften likaså och livet inte lika stressigt!
Ännu ett exempel: "lite skit rensar magen" Jag vet inte varifrån detta kommer men jag kan säga att jag hellre har lite kobajs i min mat än kemikalier. Numera är det inte lite skit vi får i oss. Det är stora mängder gifter!
Sedan litar folk på myndigheterna för mycket. De tror att det som säljs kan ändå inte vara SÅ illa...'
Sen är det var livsstil... Vi är vana vid att vissa produkter SKA ingår i vår kost. Till exempel när någon säger att sötningsmedel är farliga då kommer det vissa fram och säger: "men vad ska stackars diabetiker dricka för någon saft?" som om man inte kan leva utan saft...
Och sist men inte minst: Man ser vad andra äter och så gör man likadan! Jag har jättesvårt att träffa andra pga min annorlunda kost. Sällskap brukar handla om att ta en fika eller en öl det är knappast: "ska vi ta en frukt någon gång?" men vi kan alltid försöka återinföra fruktstunden ;-) hihi
Och det är ju som du säger, dagens mat är tom på näring. Men det är inget som det skriks om, jag tror inte folk är medvetna om hur illa det är. De tidigare generationerna som åt och drack och mådde bra hade ändrå näring i maten så man kan inte jämföra sig med dem idag!
Så fort vi började använda en massa kemikalier så ökade en massa sjukdommar. Ändå vill vi blunda, människor är experter på att leva i förnekelse!!! Vår största fara är tyvärr vi själva...

hallonmuffin sa...

Jag tror det är bra att vara envis (inläget på min blogg), sedan finns det väl som du säger - någonstans där man måste kapitulera. Beroende på vad det är givetvis.

Klart du ska sätta in ett foto som är du idag. Om du vill givetvis. Men det sysns hur eller hur att ni är väldigt lika - du och din dotter vare sig det är en ny bild eller inte.

Ha en underbar dag. Kram

Anneli Sjögren sa...

Tack Artemis för komplimangen!!
Du skriver rätt bra själv...! Jag gillar dina exempel - de är väldigt talande! Och dina slutord såå klockrena!! Det är läskigt att vi människor är på det sättet, men det är så sant!!

Vera: Envis med förstånd, va'!?! :D

Ja, jag ska gå igenom vad jag her för foton på mig själv och hittar jag nåt jag godkänner så byter jag!! :D