Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 14 augusti 2010

Längtar till måndag...

Idag har jag bl a förberett för näst yngste sonens 16-årsdag imorgon. Han önskar sig min supergoda marängtårta till eftermiddagsfikat, och det ska han förstås få! Bullar har jag kvar i frysen sen dotterns student så dem tar jag fram imorgon bitti!
Sonen vill inte ha nån fest, men mina svärföräldrar kommer hit och två av mina utflyttade barn är här och hälsar på så det blir lite kalas i alla fall!

Jag har gjort en liten justering i min nya morgonrutin som jag skrev om för några dagar sen. Jag har lagt till 3 - 4 mandlar eller paranötter till Kyäni Sunrisen och vattnet. Tror det kan vara bra med lite fett och proteiner så där direkt på morgonen också.

Min Detoxkur är avslutad nu; tog de sista tabletterna i torsdags. Jag kan inte påstå att jag har märkt nån skillnad på före och efter, mer än att toabesöken ökade drastiskt för att jag drack så mycket vatten!! Men det kan ju ha hänt positiva saker i kroppen även om jag inte känner det. Vi får hoppas på det!!

Jag har förresten varit "duktig" och druckit lika mycket vatten som under Detoxkuren de här dagarna och jag ska verkligen försöka fortsätta med det!!

På måndag morgon ska jag väga och mäta mig igen och jag är riktigt spänd på att se hur det har gått denna vecka - det kan inte bli måndag fort nog!! Fast först blir det kalas!! :D

Anneli.

7 kommentarer:

nixpro sa...

Hej
Tack för kommentarerna
Vill man fördjupa sig så finns i o för sig mycket bättre bloggar. Följ tex kommentarslänkarna på min blogg.
Sen har jag ju UNS vilket visserligen är vanligast, men också så otroligt varierat.

Om jag var överviktig skulle jag snegla på om det fanns knep hos ortorektiker som man kan ha nytta av. Det gjorde jag på ett sätt när jag började min viktnedgång, men jag mera återskapade mitt gamla beteende
I mitt fll liksom pom man lånar för mycket kunskaper från en ortorektiker så leker man förstås med elden. Man vill ju inte dra på sig en potentiellt livsfarlig sjukdom - även om övervikt också är det.

När du säger tt en dietist inte förstod dina resultat... Vågar jag fråga om du flrt matdagbok under säg en vecka och varit noga med att inte en karamell, inte en kaka eller fruktbit får passera utan att antecknas och sedan räknas ihop?

Vägen fram VIKT- och RECEPTBLOGG sa...

Hm! Vad konstigt att det inte fanns där.. Men detgår ju att köpa på deras hemsida annars :)

Marina sa...

Hej Anneli,
har skrivit lite om japansk rock på min blogg, så kika in om du har lust.
Kram.

Anneli Sjögren sa...

Jossan: Eller så köper jag det när jag är i Stockholm, där vet jag vart jag får tag på det!! :D

nixpro: Klart du vågar fråga!! Skulle jag inte vilja svara så låter jag väl bara bli!!
De första dagarna jag förde matdagbok var det väldigt mycket: "aj då, om jag äter det här så måste jag skriva upp det, så jag avstår". Men efter ett par dagar insåg jag att så var det ju ingen idé att hålla på, så då tillät jag mig det jag - om jag inte fört matdagbok - utan att blinka hade stoppat i munnen. Jag minns inte riktigt hur länge jag höll på med dagboken, men jag vet att det var mer än en vecka och det var skitjobbigt!!! Men nog är det troligt att jag ändå "skärpte mig" lite, det får man nog räkna med, men jag försökte verkligen äta vanligt!
Min dietists slutledning var att jag åt för lite, för oregelbundet och inte tillräckligt fort efter jag klivit upp på morgonen, därav de förändringar jag försöker göra nu.
Om jag törs ska jag googla på Ortorexi och se vad jag hittar...!

Anneli Sjögren sa...

Marina: Ja, det ska jag göra!! Tack!!

Lesly Valencia sa...

Hejsan! Jo jag har bestämt mig för att satsa på Journalist utbildningen. Jag har funderat några dagar och är hel laddad inför att studera igen och i Sthlm den här gången. Hälsa Grattis till sonen :)

Vad är det för detoxkur du gick efter, hade varit roligt o veta lite mer om den kosten.

Hade så trevligt på kalaset!

Anneli Sjögren sa...

Hej Lesly! Nu har jag slängt asken med Örtdetoxtabletterna, men det finns en bild på dem här på bloggen om du scrollar ner typ en knapp månad bak i tiden!
Den enda förändring jag gjorde p g a detoxen var att jag började dricka massa vatten!!
"Kosten" jag äter just nu är fortfarande LCHF (LoW Carb High Fat) som jag levt på i drygt 1 år, men för att försöka gå ner i vikt (har stått still sen i mitten på oktober förra året) så har jag börjat dricka proteindrinkar med proteinpulver från Holistic (bilder finns också på bloggen nånstans i närheten av när jag la ut en bild på detoxtabletterna). Istället för att mixa proteinpulvret med mjölk så tar jag ½ dl vispgrädde + vatten och det står jag mig jättelänge på!! Imorgon är det dags för mätning och vägning igen, så kolla på bloggen så får du veta hur det gått i veckan!! :D