Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 16 augusti 2010

Spännande information!

Hej igen!!
Jag hade verkligen inte tänkt att min blogg skulle handla så mycket om vikt och viktnedgång, men det här kan/vill jag inte undanhålla er!!
Nu har jag, tack vare att någon svarat på en kommentar jag skrivit på en annan blogg, fått spännande info om viktnedgång och hur det funkar!!
Jag köper inte rakt av vad dessa "experter" kommit fram till - ni vet, som man frågar får man svar och hade man frågat på ett annat sätt/från en annan utgångspunkt så hade också svaren kanske blivit annorlunda. MEN; 2 saker framför allt tar jag med mig från programmet:

1. Jag kommer inte dricka riktigt lika mycket vatten längre och framför allt bara ta små klunkar i taget!!

2. Äta mera soppor!!

Klicka på länken (eller kopiera och klistra in i adressfältet) och titta på alla 6 delarna av programmet så kommer ni att förstå varför och själva kunna bilda er en egen uppfattning!! Skriv gärna och kommentera och vädra era åsikter sen!! Jag är verkligen jätteintresserad av vad ni tycker!!

http://www.youtube.com/watch?v=sSm1dWjMGeM&feature=related

Fridens liljor!!

Anneli.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men jösses, Anneli, jag läste först "äta mera sopor" och tänkte usch, gör det inte!
Ska kolla på länken lite senare. Blir nyfiken ju =)

Anneli Sjögren sa...

Ha, ha!! Nä sopor tänker jag INTE äta!! Där går gränsen!!! ;-)
Ja kolla på programmet - det är väl värt att se, men det är nästan en timme långt så du behöver kunna avsätta den tiden!! :D

urbanista sa...

ROTFL@ kanjagblifrisks felläsning...! Ingen risk, kanjagblifrisk - det är alldeles för lite grädde i sopor;-)

Anneli jag älskar soppa men här har jag gått och trott att näringen i soppa är lite för "lättillgänglig" för kroppen, på samma sätt som att sönderkokt mat har högre GI än vad mat med lite tuggmotstånd har. Enlighten me, please - jag är alldeles för fet för att sitta här och glo på YouTube nu igen. Förklara, snälla! (Eller berätta i vilket av klippen soppförklaringen återfinns?)

Anneli Sjögren sa...

Ha, ha, ha, urbanista!! För lite grädde i sopor... huvudet på spiken!!! :D Det är exakt därför jag inte äter sopor!! ;-)

Oj, hur ska jag förklara för dig... tycker verkligen att du skulle titta!!
Men OK! Så här: Det allmänt accepterade rådet brukar ju vara att man ska dricka ett stort glas vatten innan maten, men det enda det gör är att spänna ut magsäcken och senan pysa ut genom personalutgången...! Så då får du plats med mer mat i magsäcken med risk för att överäta, eller som de sa i programmet: om du äter en förutbestämd mängd mat så kommer det att typ "ligga och skramla" i magsäcken (som nu alltså är utspänd) och du kommer att uppleva att du blir hungrig fortare! Om du istället tar exakt samma mängd mat och vatten, men mixar det till en soppa så rinner inte vattnet ut eftersom det är blandat med maten. Det stannar då i magsäcken en längre tid och ger en förlängd mättnadskänsla! Logiskt va!?! (Om du nu förstod vad jag försökte säga!)

Maria sa...

Hej!!
Tack så mycket! Jag har också alltid älskat att skriva, men aldrig riktigt litat på att jag varit så bra på det. Knasigt, man behöver ju inte vara bra på att göra något man tycker om. Det är det där med tilliten...
Vissa grejer sitter stenhårt, och det är verkligen tufft att jobba med sig själv ibland. Men det är verkligen värt det! Och mirakler händer verkligen!
Kramar Maria

urbanista sa...

Mycket bra förklarat Anneli, jag förstår genom dig precis vad dom menar. Däremot skulle jag vilja ställa följdfrågan till dom om det där med högre GI i mat som redan är "tuggad" så att säga.

Det är nog bra att fundera över när man dricker. Man tappar ju mycket vätska under natten och behöver nog en "återställare" då tror jag. Samtidigt skriver Martin Ingvar och Gunilla Eldh i sin utmärkta bok Hjärnkoll att man inte skall dricka innan man äter (alltså inte precis innan). Och man har ju länge hört att alltför mycket vätska gör det svårare för matspjälkningsenzymerna att jobba. Nu minns jag inte riktigt om det var den förklaringen Ingvar&Eldh gav eller om deras förklaring mer hade att göra med att vattnet hjälper till att ruscha runt maten alltför snabbt så att det liksom förvandlar gående kolhydrater till rusande sådana. (Eller dom här två förklaringarna kanske i praktiken blir samma sak, förresten. Hm.)

Jag tror på att dricka när man är törstig och äta när man är hungrig, och för mig känns det rätt att dricka mig nästan otörstig (på vatten) när jag vaknar, och sedan vänta någon timme eller åtminstone halvtimme innan jag äter frukost, som jag inte dricker vatten till, utan bara kaffe en stund efteråt.

Men jag är ju i och för sig fet så I could be doing something wrong...

Hursomhelst, tack för en bra förklaring!

Sedan vill jag tipsa er som säger att ekvationen är så enkel som kalorier in-kalorier ut att läs Hjärnkoll så får ni snart en mer komplicerad bild av verkligheten;-)

Anonym sa...

Angående din kommentar: För guds skull, räkna inte kalorier! Det är fruktansvärt! Man måste hinna med att leva sitt liv också.
Vet du om du möjligtvis är glutenintolerant och kanske därför får ont i magen av vete? Frukt kan ju vara lite gasbildande ibland, i alla fall viss frukt. Men jag förstår hur du tänker, tror jag. Jag håller tummarna för att det vänder för dig snart!

Anneli Sjögren sa...

Tack allihop för era kommentarer!! (Nu väntar jag bara på kommentarer från er som faktiskt SETT programmet jag länkade till!! ;-)

Maria: Tillit är nog det svåraste med att jobba med sig själv! Men i tilliten finns nyckeln till all annan utveckling tror jag!! :D Väl värt att kämpa för!! KRAMAR tillbaka!! :D

urbanista: Det där med GI:t skulle jag också vilja få svar på!!
Att INTE dricka till maten har jag fått lära mig är för att när vi tuggar maten ska den blandas med saliven som innehåller enzymer som samverkar med Pepsinet i magen för en optimal matsmältning. Sköljer du ner maten med vatten så blir saliven för utspädd och matsmältningen blir sämre!
Att dricka vatten direkt på morgonen tror jag är bra - men inte att vänta med frukosten!! För att få igång förbränningen behöver man tydligen äta så fort som möjligt efter uppstigningen! *Dilemma* Kanske kan man göra en kompromiss: dricka lite mindre, äta ganska snart efteråt (en kvart räcker för att vattnet har passerat magsäcken) och sen vara "duktig" och fylla på med mer vatten typ nån halvtimme efter frukosten är avslutad + lite då och då under dagen.
TACK x tusen för tipset om boken "Hjärnkoll"!!! Har faktiskt inte läst den - än!! :D

Healthy: Nä, kalorier orkar jag inte räkna - been there, done that!! Jag menade att kolla hur mycket fett och proteiner jag får i mig per dag! Tror nämligen att jag får i mig alldeles för lite protein!!
Glutenintolerant är jag inte, för jag äter ju glutenköttersättningar utan att märka nåt, och att jag reagerar så starkt på frukt tror jag beror på att det blir för mycket socker - jag är ju inte längre van vid det!! Jag blir nästan som berusad av sockerkicken!
Tack för att du håller tummarna för mig!! :D