Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 9 mars 2011

En dag på språng...

Hallå i bloggosfären!!
Idag har jag varit på benen sen straxt före halv åtta, vilket är tidigt för att vara mig!! Och inte en lugn stund har jag haft!! Eller... nja... det var väl att ta i, men jag har varit på språng typ hela tiden i alla fall!
Kl 9.00 började kursen i Socialt företagande och vi började med att kolla in ett café som vi ev kan få ta hand om och driva. Men jag känner mer och mer att det inte funkar för mig...! Från början hade vi jättebra idéer om vilket slags arbete vi skulle skapa för oss själva - där ett café var en liten del av det hela, men nu har nästan 3/4-delar av kursdeltagarna hoppat av och vår affärsidé har fått anpassats därefter. Och nu känns det som att den nått vägs ände. I alla fall för mig! Men jag har inte bestämt mig till 100 % än, men har börjat se över mina möjligheter att göra nåt annat... får se hur det går!

Efter kursen skyndade jag mig upp till lokalen och fixade mig lite mat för att sen precis i tid hinna till ett coachsamtal/intervju inför en kurs som jag ska börja på på måndag. Ja, ni läste rätt, jag ska börja på ännu en kurs!! Det är Arbetsförmedlingen som har skickat dit mig och jag var ganska negativt inställd när jag gick till informationsmötet förra veckan. Men döm om min förvåning när det här verkar vara en kurs som jag verkligen VILL gå!! Den verkar toppen faktiskt!! Eftersom det är AF som köpt in och skickat mig dit så förstår ni säkert att det har med att försöka skaffa sig ett jobb att göra, men vad som verkar vara så himla bra med just den här kursen är att man verkligen blir sedd som individ och kursen skräddarsys efter de olika individernas/deltagarnas förmåga, önskemål och möjligheter! I skrivandes stund så vet jag egentligen inte så mycket mer än så, men jag lovar att berätta mer vartefter jag får reda på mer!

Eftermiddagen ägnades sen åt fika och PSYCH-K - den här gången hemma hos min PSYCH-K-kompis! Lagom till jag hade tänkt att åka hem ringde kompisen Katta och undrade om jag kunde hjälpa henne att laminera några grejer, vilket jag naturligtvis ville, kunde och gjorde!! Så det blev till att åka tillbaka till lokalen där vi möttes, fikade, pratade och laminerade!! :D
Och apropå fika... jag gör ju det en hel del, så jag kanske bör förtydliga att fika för min del innebär en kopp té eller kaffe med en skvätt grädde i - inget annat! Tur att jag inte äter fikabröd och sötsaker - det kunde nog lätt bli för mycket då..!

Och apropå fikabröd, så hade jag lovat grabbarna att köpa med mig semlor, så det gjorde jag på hemvägen till deras stora förtjusning! Det är verkligen inte ofta som de bjuds på såna godsaker i det Sjögrenska huset...!

Efter denna dag är jag så trött att jag knappt orkar gå och lägga mig!! Men jag ska ta och göra ett försök!! ;-) Zzzzz.......!

Anneli.

6 kommentarer:

tantista sa...

Men... men... men... den planerade verksamheten i lokalen, då? Hur många jobb skall du ha egentligen;-) Är det inte meningen att du skall bygga upp din framtid där? *förvirrad*

Anneli Sjögren sa...

Hej tantista!!
Förstår att du är förvirrad!! Det är jag också...!! ;-)
Men så här är det: Bromsklossen Arbetsförmedlingen har sina regler att följa och för att jag ska få några pengar så måste jag göra som de säger. MEN på sidan om planerar jag "plan 2" där lokalen i allra högsta grad ingår!! Så OM jag sitter fast i Af:s klor så kommer den mesta av verksamheten i lokalen vara att den hyrs ut till andra som har kurser, föreläsningar, behandlingar mm där. Men om det funkar att jag kan jobba där själv så kommer det att innebära mindre uthyrning och mer eget jobb. Jag planerar för båda, och beroende på AF och vad som händer med nya kursen och lite sånt så får vi se vilket det blir...! Time will tell!! :D

tantista sa...

Ok! Smart! "Master Plan B" ha ha ha! (Kommer du ihåg, dom sa så i rävfilmen med George Clooney.)

Anneli Sjögren sa...

Japp!! Master Plan B!!! ;-)

Helene sa...

Toppen att kursen verkar bra i a f! :)

Anneli Sjögren sa...

Ja, jag tänkte skriva om den lite längre fram...!! :D