Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 17 mars 2011

Hallonpaj!!

Mina älskade grabbar; 11 och 16 år gamla lagade middag idag och till efterrätt gjorde de äppelpaj. Jag äter ju inte äppelpaj p g a på tok för mycket kolhydrater, så jag gjorde en LCHF-hallonpaj till mig istället!! :D
Gissa om den blev god!! Receptet hittade jag på medan jag bakade, men jag utgick från ett pajrecept som min mamma alltid bakade förr, fast med vetemjöl och havregryn.
Vill ni ha receptet??
Det kommer här:
500 g (frysta) hallon, läggs i botten på en osmord pajform ca 22 cm i diameter.
I en mixer hällde jag ner:
1 dl mandel
½ dl kokosflingor
½ dl Pofibrer
1 tsk fiberhusk
Detta mixade jag så fint det gick. Sedan blandade jag i:
½ dl sukrin
½ dl flagad mandel
4 rutor grovhackad mörk choklad
och blandade om ordentligt.
Mjölblandningen strödde jag över hallonen och sist tog jag fram smör ur kylen och med en osthyvel hyvlade jag smöret och la som ett täcke över alltihop. Var noga med att smöret inte har några glipor utan verkligen täcker överallt!
Sen gräddar man pajen i 200 grader i ca 25 - 30 minuter till den fått fin färg.
Servera ljummen med t ex vispad grädde.
*Mums*
Anneli.

4 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Mmm. Ser mycket gott ut :) Trevlig helg.

Anneli Sjögren sa...

Ja, du!! Den blev jättegod!! Faktiskt ännu godare idag när chokladbitarna hade blivit hårda igen så att man verkligen kände dem!!
Ha en riktigt trevlig helg du med!! :D

Maria sa...

Jag gjorde också efterrätt idag. Mixade valnötter, russin och kakao och rullade till chokladbollar. Mumsigt var det! Men antar att russin har för mycket kolisar för din del? Trevlig helg fina du! Kram

Anneli Sjögren sa...

Ja, tyvärr har russin alldeles för många kollisar för min del, annars lät det ju supersmaskens de där chokladbollarna!!
Ha en trevlig helg du med, fina du!! Kram!!