Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 21 mars 2011

Måndag

Ja ha! Då var det måndag igen, och snart tisdag. Det rullar på...!
Tänkte inte jag skulle skriva så långt idag...! Ni ska ju orka läsa det också!!
Men eftersom det är min väg- och mätdag idag så ska jag uppdatera veckans "resultat".
Som ni kanske vet så har jag varit såå duktig såå och bara ätit halva portioner ett tag nu.

Resultatet av den gångna veckan ser ut som följer:
- 3 hg men ingen förändring på måttbandet.
Med förra veckans lilla hekto i viktnedgång har jag alltså gått ner 4 hg på två veckor. Hmmm... Man kunde ju ha förväntat sig liiite bättre resultat, men det går åtminstone åt rätt håll.

Sen vill jag ställa samma fråga till er som jag gjorde i förra blogginlägget, eftersom jag bara fick ett enda svar.
Alltså:
Skulle ni vara intresserade av att jag skrev lite om naturlig bot med örter och naturmedel - lite gamla huskurer och sånt?? Är det nåt ni kan tänkas vilja läsa här på bloggen??
Finns det nåt annat ni tycker att jag kan ta upp och skriva om??
KOMMENTERA!!! Please!!

Anneli.

4 kommentarer:

Närverk sa...

Hej, jag missade frågan tidigare. jag är mycket intresserad av bot med öreter och natumedel i form av gamla huskurer och sånt? I sådana berätterlser och beskrivningar finns flera intressanta perspektiv på hälsa, kunskap och närhet till naturen. På vår blogg har vi ett tema - Naturvärde med ett område som vi döpt till Trädgårdsapotekt. Jag känner ett starkt behov av att förstå mer, komma närmare, min egen natur och närheten till naturen, att leva i samklang med naturen. Jag har tittat på programmet Trädgårdsapoteket, gillade programmet så mycket att jag faktiskt "snodde" rubriken :) D). Med din humor och värme ser jag fram mot dina berättelser. Finns din far med i egenskap av Kock på ett hörn?

Anneli Sjögren sa...

Hej "Nätverk"!! Försökte komma in på din blogg men det gick inte...! Är den inte öppen för allmänheten?? Hoppas du ser min kommentar här då!! Jag brukar kopiera mina svar och lägga in på kommentatörens blogg i de fall blogg finns!!

OK!! Här kommer svaret på din kommentar:
Kul att du också är intresserad av örter och narturlig bot! Själv har jag fått det intresset med modersmjölken eftersom min mamma var väldigt kunnig och inte gav oss barn annan medicin än hon kunde koka ihop själv, eller Homeopat- och Naturmedicin.
TV-programmet Trädgårdsapoteket har jag tyvärr missat, men hörde av min svärmor att det var jättebra!
Du frågar om min pappa är med på ett hörn i egenskap av kock. Njaa.... Det beror lite på hur man menar....! Det var ju mamma som var kunnigast om den medicinska delen av örterna medan pappa visste vad man kunde krydda med.
Men båda mina föräldrar dog för 10 år sen i år, men självklart är de fortfarande med mig och inspirerar mig!! (Det är tur man är Medial...!! :-)
Det har hänt flera gånger att jag står mitt i att t ex göra en salva eller laga en maträtt och inte kommer ihåg vilka ingredienser jag ska använda. Då brukar jag "fråga uppåt" till mina föräldrar: "vad var det nu för olja eller krydda som passar till..." och svaret brukar (nästan) alltid komma till mig!! Sen om det verkligen är nån av mina föräldrar eller mitt eget minne tänker jag inte tjafsa om - det får var och en tro som den vill!! Men jag vet vart svaret kommer ifrån, och det räcker för mig!! :D

Maryfly Organics sa...

Ja, det skulle jag gärna vilja läsa om! Och gärna lite härliga recept också! Kram ♥

Anneli Sjögren sa...

Vera: Va kul!!! Då ska jag fixa det!! Första blir väl nån gång i nästa vecka skulle jag tro!! :D