Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 3 mars 2011

Hos Cardiologen

Jag är inte rädd för att dö. Men jag är långt ifrån beredd att släppa livet än på länge - väldigt länge!!
När jag vaknade i förmiddags så upptäckte jag att jag hade "konstiga" tankar...! Tankar som: "Jag undrar om Janne kan alla mina lösenord och pinkoder eller om jag borde skriva upp dem innan jag åker till lasarettet..." och "Ska jag säga till Janne att han inte får skriva att jag är död på facebook och bloggen förrän barnen vet om det eller fattar han det själv..."!
När jag märkte att jag hade såna här tankar så insåg jag plötsligt att jag hade dödsångest!! Wow... det var nytt...! Det visade sig vara väldigt överdrivet också...! Men min läkare här i Avesta sa att han trodde att de skulle göra en jätteläskig undersökning på mig där ett kemiskt ämne liknande Adrenalin skulle sprutas in i mig för att belasta hjärtat så att de kan studera det under extrem stress, vilket skulle innebära illamående, svettningar och yrsel bl a.
Eftersom jag har haft ovanligt jobbiga hjärtklappningar på sistone så kände jag att jag pallar inte om det blir värre...! Jag orkar inte mer!! Vissa nätter har jag på allvar undrat om jag kommer att vara död när jag vaknar på morgonen... (ursäkta galghumorn...). Så det kanske inte var helt ologiskt att jag hade såna tankar...!
I alla fall; när jag kom in på avdelningen fick jag ligga ner på en brits och så tog en sköterska blodtrycket och ett EKG. Sen fick jag gå in till läkaren. Han satt vid datorn och hade mina journaler uppe på skärmen. Sen frågade han mig massor av frågor om hur jag upplevde hjärtrusningarna, hur ofta de kom och i vilka situationer o s v. Vi diskuterade och läste i journalerna vad andra läkare hade skrivit och pratade om viktuppgången och medicinen jag har ätit.
Och sen var vi klara!! Va?? Ingen undersökning?? Näe... inte den här gången i alla fall!! Han sa att han skulle diskutera mig med de andra cardiologerna och höra av sig på telefonen sen.
Så det var bara att åka hemåt!
Men innan jag hunnit hem så ringde han och sa att nu hade han satt in ett nytt recept på två nya mediciner och den jag har ätit hittills ska jag genast sluta med!! Jaha sa jag och svängde in på Apoteket i Hedemora för att ta ut de nya medicinerna. Väl framme i kassan frågade jag vad de var till för och kassörskan läste upp lite av det hon fick fram på sin skärm: den ena medicinen var för att lugna ner hjärtrytmen och den andra var blodtryckssänkande.
WHAT!?! Blodtryckssänkande?? Men jag har ju inte högt blodtryck!! Dessutom förstärkte den medicinen effekten av den andra, och det kanske inte är önskvärt?? Eller??
När kassörskan läste vidare visade det sig att den andra medicinen även var mot kranskärlsförträngning - något som läkarna säger att jag kan ha, men de vet inte! För det krävs ytterligare undersökning - typ den jag trodde att de skulle göra idag.
Nu blev jag ganska arg! Jag vill INTE vara nån jäkla försökskanin och äta medicin som jag kanske inte behöver, och särskilt inte istället för att kosta på mig en riktig undersökning - hur läskig den än är!!! Och det är nog där skon klämmer: Pengar...! Man får ju inte kosta några pengar...!
Men i och med att kassörskan inte kunde svara på vad som skulle hända om jag bara tog den ena medicinen så slutade det med att jag inte tog ut nån av dem! Istället ska jag försöka få tag på läkaren imorgon och höra hur i hela friden han/de tänker!! Så ikväll får jag ta den gamla medicinen i alla fall och så får vi se hur det blir imorgon! Fortsättning följer!

Anneli.

8 kommentarer:

tantista sa...

Men gud vad trött man bliiiiir. Fattar dom inte vilket arbete man gör bara med att förbereda sig mentalt inför en sådan undersökning som du trodde att det skulle bli!! Och som du har gått och trott i flera månader att det skulle bli.

Jättebra att du är så inställd på att gå till botten med hur dom tänker och hur dom skriver ut medicin.

Lyllo dig som inte känt dödsångest förut - jag tror dom flesta i vår ålder är bekanta med fenomenet... And on that merry note I wish you goodnight - samt att du vaknar alldeles, alldeles levande imorgon så att Janne slipper kasta sig på Facebook det första han gör ha ha ha ♥♥♥

PS till E. som inte vet hur man gör hjärtan: Man gör lite olika på olika tangentbord. På min laptop gör jag så här att jag trycker ner NumLock först. Därefter Alt och L samtidigt. Bör funka för dig också, om det står en liten 3:a på din L-tangent:)

Anneli Sjögren sa...

Hej tantista! Jag vaknade alldeles levande imorse!! :D
Nej jag tror inte att sjukhuspersonal fattar hur de påverkar folk... fast i det här fallet så sa ju läkaren att han TRODDE att de skulle göra den där undersökningen som jag berättade om... och de kommer att göra den om inte den nya medicinen hjälper, men det får jag oroa mig för då - OM de behöver göra den...!
Jag har redan pratat med läkaren jag träffade igår och skriver ett blogginlägg om det straxt! :D
Jag vill också lära mig att göra hjärtan, men ditt tips till E funkade inte på min laptop! Jag har ingen 3:a på L-tangenten...! Så hur kan man göra då??? Please teach me while I'm still alive!! ;-)

tantista sa...

Ha ha ha ha ha ja då är det fanimig inte bråtttom! :-D

Ett sätt är ju att helt enkelt ta en kopia på mitt hjärta ♥ och spara det nånstans för att sedan klistra in det där det behövs lite hjärta:) Ibland kan dock formatteringen ändras när man klistrar in någonting från ett ställe till ett annat (jämför vad som hände med H.s text häromdagen på FB) och då kan det hända att ditt ♥ förvandlas till ett <3 istället. Men försöka duger ju.

Ett annat sätt lär skall vara att göra likadant som jag beskrev men istället för tangenten L med den pyttelilla trean på så trycker du på tangenten 3 på det numeriska tangentbordet, alltså inte siffrorna ovanför bokstäverna utan siffrorna till höger om bokstäverna, mao "räknedoseavdelningen" på ditt tangentbord - om du har en "räknedosa", vill säga. Fast brukar det finnas det på laptoppar...? Men alltså, NumLock, Alt, 3. I så fall. Eller troligen så räcker det med bara Alt + 3 - prova så får vi se!

tantista sa...

♪♫ ☺ m fl kan man också göra! Men vi börjar med hjärtat!

Anneli Sjögren sa...

Show off!!! ;-)♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jag har en "räknedosa" till höger på mitt tangentbord!! :D

tantista sa...

Jamen det är ju strålande, Sjögren. Då har du resten här också:

alt codes

tantista sa...

Oj ^^vad svagt länkfärgen syns...

Anneli Sjögren sa...

Ingen fara - jag ser!! :D