Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 30 juli 2011

Äntligen en mulen dag!

I flera dagar har jag varit sugen på att baka, men Janne har protesterat å det bestämdaste!!
Jag får inte sätta på ugnen när det redan är så varmt ute, och han har en poäng: det blir stekhett i köket!!
Men idag - äntligen - var det mulet och bara ca 21 grader varmt! :D

Jag började med att göra ett LCHF Kryddbröd:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa 4 ägg + 1 tsk salt fluffigt.
Blanda följande i en skål bredvid:
2 dl linfrö
2 dl pumpakärnor
1 dl chiafrön (el t ex sesamfrön om du inte har chia)
1 tsk vardera av:
kanel, ingefära och kardemumma
1-2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
Blanda i det torra i de vispade äggen + 2 msk smält smör/kokosfett/olja.
Rör om riktigt noggrant!!
Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna och stryk ut smeten jämt.
Se bild här nedan:
Grädda brödet i ca 30-40 minuter eller tills det känns helt torrt! Akta så det inte bränns! Om det behövs kan man vända hela brödkakan så undersidan ligger uppåt och låta det stå inne på eftervärmen för att torka ordentligt! Det ska alltså bli typ knäckebröd!
Brödet ser nästan bränt ut, men det är bara kanelen som färgar brödet mörkt!
När brödet svalnat så bryter man det i lagom bitar och förvarar i en burk.
Enklare kan det knappast bli!!
Njut brödet med smör och ost till en kopp té eller kaffe! MUMS!!! :D

Förresten: Både linfrön och chiafrön innehåller gott om supernyttigt omega 3-fett. Av den anledningen gräddar jag brödet på endast 175 grader eftersom omega 3 förstörs vid temperaturer över 180 grader!

När ugnen ändå var på så gjorde jag en LCHF Ostkaka också!
Receptet hittar ni HÄR. Skillnaden på dagens ostkaka mot den förra var att jag dels gjorde dubbelt recept + hade 75 g strimlad mandel istället för paranötter och 4 rivna bittermandlar.
Behöver jag säga att det blev supersmaskens!?! :D

Mätt och belåten ska jag låta denna kväll övergå till natt!! Zzzzz.....!

Anneli.

2 kommentarer:

Lesly Valencia sa...

Åhh nu blir jag jättesugen på att baka när du har så mycket bra recept och tips :D

Ja såsen är mumsig, citronen gör susen :) Finns quorn i "kycklingvariant" eller är det den vanliga "köttfärvarianten" du syftar på? :)


Ja tack så mycket :D Det är roligt att jag har fått det på bild nu :) Nästa mål split ;)

Hoppas att allt är bra med dig! Stor Kram

Anneli Sjögren sa...

Hej Lesly!
Quorn finns i några olika "utföranden": Som köttfärs, grytbitar, filéer och de som jag tänkte på; bitar. Bitarna ser lika dana ut som dina kycklinbitar - typ samma storlek.
Det här brödet som jag bakade idag är så oförskämt lätt att baka så det knappt kan kallas bakning...!! :P Vill man ha det lite mer neutralt är det ju bara att utesluta kryddorna! Eller byta ut dem mot nåt annat spännande man kommer på!! :D

Ja, det är ovanligt bra med mig!! Hade jättejobbigt med hjärtat när jag var i Stockholm och nån vecka efteråt, men nu är det tack och lov bättre igen!

Stor kram till dig också! ♥