Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 22 juli 2011

Mer Paneer + Messmör

Igår kväll gjorde jag Paneer igen!
Av 4 liter mjölk, 2 dl grädde och 1 liter filmjölk blev det drygt 1 kg ost!
Vasslen som blev kvar ( ca 4 liter) kokade jag i lite drygt 1½ timme i en vid kastrull. Av det blev det ett riktigt gott Messmör! Det smakar inte som det Messmöret man köper i vanliga mataffärer, men nåt åt det hållet i alla fall, men en annan - "kortare" konsistens.
Messmöret hällde jag i en tom honungsburk som ni ser på bilden här ovan.
Jag ska försöka låta bli att äta av Messmöret, för det har lite för mycket kolhydrater, men jag hade tänkt att använda det när jag bakar matbröd till ungarna! Istället för att baka på vasslen direkt så kan man ta ett par matskedar av Messmöret i degvätskan - det blir jättegott bröd! :D

Till lunch idag gjorde jag Saag Paneer till mig och ungarna. Det blev riktigt smaskigt! Nästan hälften av osten gick åt, men den andra halvan ska jag snåla lite på - det får ju inte ta slut för fort, för det kommer nog att dröja ett tag innan jag orkar göra det igen...! :P

Imorgon åker grabbarna och jag till Stockholm över dagen - vi ska fira Ylvali som fyllde 20 år för 3 veckor sen! Så kommer det inget blogginlägg imorgon så vet ni varför!

Anneli.

5 kommentarer:

nurseblog sa...

Vad duktig du är! Låter spännande och gott med egen ost och messmör.
Hoppas du får en fin dag i Stockholm!

Lesly Valencia sa...

Hej tack så mycket, jag gillar också skänken :)

Det där har jag inte smakat på men jag ÄLSKAR ost så det låter riktigt mumsigt :)

Ha en fin dag!

Anneli Sjögren sa...

nurseblog: Trött men nöjd har vi nu kommit hem igen! Vi hade en fantastisk dag, och riktigt tur med vädret!
Osten och messmöret är inte svårt att göra - bara tidskrävande och lite pyssligt! Men rätt kul, och framför allt gott!! :D
Vill du prova att göra Paneer själv, så får du här länken till mitt första blogginlägg om hur man gör Paneer:
http://anneli-in-da-house.blogspot.com/2011/07/paneer.html

Lesly: :D Jag får väl se till att ha gjort Paneer till nästa bloggträff så du får smaka!! :D Eller prova att göra själv!! Här får du länken till det recept jag går efter:
http://anneli-in-da-house.blogspot.com/2011/07/paneer.html

Anonym sa...

Hej, fin blogg :) Är du intresserad av rawfood kan jag rekommendera en underbar blogg av en ung tjej med stort intresse för rawfood och veganmat: www.missgreen.bloggo.nu
Kram

Anneli Sjögren sa...

Hej du anonyme kommentatör!
Tack! Kul att du gillar min blogg! Och tack för tipset om Raw Food-bloggen! Jag har varit in och kollat lite och gillar vad jag ser och läser!! :D