Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 13 augusti 2011

Bakdag!

Idag har jag stått i köket nästan hela dagen!! (Mina stackars fötter mår därefter...! AJ!!)
Från Birgtta Höglunds blogg tog jag receptet på de LCHF mandelmusslor ni ser på bilden här nedan. Första bilden är på de ogräddade mandelmusslorna.
På bilden här inunder har jag fyllt de flesta med LCHF Hallonsylt som jag kokade innan jag började baka, men de är fortfarande ogräddade. (Sylten räckte inte till alla...)
Här under ser ni mandelmusslorna när de kommit ut ur ugnen! Mmmmm....! De blev väldigt goda!! Meningen är att de ska toppas med vispad grädde och några bär vid serveringen, men jag funderar på att ha i hyvlad mörk choklad i grädden - det tror jag blir en god smakbrytning! Speciellt till de som har hallonsylt!
De mandelmusslor som har hallonsylt tänkte jag kalla "Mandelmusslor surprise" när jag har grädde ovanpå - för då ser man ju inte hallonsylten!! :D He he he!!
Man kan ju inte baka en hel dag utan att äta nånting mer matigt när man blir hungrig så jag gjorde en ostkaka också! LCHF förstås!! Gott som sjutton!!
Sen gjorde jag två sorters Kladdkaka också! Den stora är en vanlig kladdkaka med vetemjöl och socker och de i hjärtformarna är LCHF-kladdkakor. Självklart har vi smakat på dem! Martin på den vanliga och Adrian och jag på LCHF-varianten. Ordet Mums räcker inte - så gott var det!! :D
Om ni vill ha recept så kommer det imorgon - nu är jag alldeles för trött för att skriva ner det!!

Zzzznark och go' natt!!

Anneli.

4 kommentarer:

nurseblog sa...

Åh, vad duktig du är!
Det ser verkligen jättegott ut!
Själv gillar jag att baka men har gasugn så det blir inte alltid som jag tänkt mig... =)
Hoppas du har en fin kväll!

Anneli Sjögren sa...

Tack nurseblog!! Jag kan när jag vill!! ;-)
Finns det fortfarande folk som har gasugn?? Min tvillingsyrra hade det när hon bodde i Göteborg för snart 30 år sen! Och där minns jag att det inte alltid blev som man hade tänkt sig...!! :P
Ha en fin kväll du med!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Oj vad mycket gott du fått till. Kul med fyllningen i musslorna. Funderat på att göra dem som mazariner nån gång framöver, tror det kan bli gott :)

Anneli Sjögren sa...

Ja, det blev väldigt gott med hallonsylten i!!
Mazariner... Det låter gott!! Det receptet ser jag fram emot!! :D