Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 19 augusti 2011

Experiment

Tack vare att min yngsta son Adrian äter LCHF-kost med mig så har jag börjat både laga mera mat, men också experimentera mer med framför allt frukostmat!
Problemet är skollunchen! Speciellt den vegetariska skolmaten är extremt kolhydratrik och det finns inte på kartan att Adrian skulle få specialkost utan att vara allergisk - vilket han inte är!
Jag konfererade med min kära bloggkompis Birgitta Höglund om hur jag bäst kunde göra för att ge Adrian så bra mat som möjligt, för till saken hör att Adrian nog saknat viss kolhydratmat och jag vill absolut inte förbjuda honom att äta något.
Igår fick han potatismos och idag pasta i skolan och han tyckte det var jättegott!!
Birgitta hade ett jättebra tips: att se till att Adrian fick en riktigt stadig frukost så att han inte är så hungrig till lunchen och på så sätt inte äter så mycket av den maten!! Sååå himla smart!!! :D
Och det verkar verkligen funka! :D
När han går långa dagar så tänker jag även skicka med nåt litet mellanmål som han lätt kan stoppa i sig om det skulle behövas, t ex lite nötter, ostbitar eller nån liten LCHF-macka.

Idag experimenterat lite med LCHF-bröd.
Här ovan ett än så länge ogräddat fröbröd på mixade frön, ägg och ost.
Och här under en bild på de färdiggräddade bröden.
Jag vart inte helt nöjd med resultatet, varför jag inte lägger ut nåt recept än. Jag ska se över hur jag kan förbättra receptet för ett ännu bättre resultat först! Men SEN kommer det!! :D

Till mellanmål idag gjorde jag kokosplättar till Adrian. De tyckte han var så goda att han bad om att få såna till frukost imorgon! :D
Jag har redan gjort färdigt dem så att han bara kan värma dem imorgon bitti. Adrian är nämligen den som vaknar först i den här familjen och jag den som vaknar sist...! :P
Receptet hittade jag genom en länk från Birgitta Höglunds blogg, och om ni klickar på den HÄR länken så kommer ni dit ni också, d v s till tidningen "Familjemagasinet". Bläddra fram till sidorna 26, 27 & 28 så ser ni receptet både på kokospannkakorna och lite annat gott!!

Anneli.

2 kommentarer:

Maria sa...

Vad kul att Adrian vill äta din mat! Det blir ju roligare att laga mat till fler än sig själv. Jag behöver också nån att laga till, försöker dra till mig en sån där drömprins du vet. Han ska vara en vegetarisk, ekologisk, andlig, nykter yogi! Hur låter det? Perfekt va?
Puss och kram

Anneli Sjögren sa...

Det låter verkligen perfekt!! Det är bara att beställa hos universum!! :D När tiden är rätt kommer han!! ♥
Ja, det är jätteroligt att Adrian vill äta samma som jag! Och det blir verkligen sååå mycket roligare att laga mat med och/eller till någon annan!!
Puss och Kram!!