Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 7 augusti 2011

ÄNNU mer LCHF!

Nu när Adrian äter LCHF med mig - på 5:te dagen - så måste jag ju skärpa mig med maten och verkligen laga "riktig" mat varje dag!
Storebror Martin ville ha pannkakor idag, och då ville ju förstås Adrian det också! Jag talade om för Adrian att LCHF-pannkakor inte smakar som vanliga pannkakor, men han ville att jag skulle göra det ändå. Sagt och gjort! Jag vispade ihop en smet lite på måfå - jag orkade inte leta efter nåt recept...! Resultatet blev riktigt bra!! Naturligtvis inte som vanliga pannkakor, men gott på sitt sätt! De blev lite som nånting mellan fullkornspannkakor, Amerikanska pannkakor och våfflor - fast ändå inte...!
Adrian tyckte inte att de var lika goda som vanliga, men fick ju sin goda LCHF-sylt till så det slank ner de också!!
Till 8 små - men väääldigt mättande pannkakor tog jag:
½ dl mald mandel (det sista jag hade...)
1 dl Pofiber
1 dl mixat Fibrex
1 dl Bakepro (Proteinpulver)
1 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver + 1 tsk stött kardemumma
1 knapp tsk salt
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl vatten

Blanda ihop de torra ingredienserna och ha sedan i all vätska. Sist i med äggen. Låt stå ca 10 minuter innan du börjar steka.
Dessa pannkakor blir lite tjocka, även om man försöker smeta ut smeten så gott det går.
Se till att undersidan är ordentligt gräddad innan vändning annars går de sönder!

Till efterrätt gjorde jag Hallonglass LCHF-style! MUMS!!!
Receptet hittar du här!

Anneli.

12 kommentarer:

Lena sa...

Hallonglassen ser väldigt gott ut. Mycket goda matrecept som du bjuder på här.

Anneli Sjögren sa...

Tack!! Ja, jag har börjat lägga ut både fler bilder och fler recept på bloggen! Och Hallonglassen kan jag verkligen rekommendera - den är supergod!! Och busenkel att göra!! OCH nyttig!! :D Kan det bli bättre!?!

Lena sa...

Just nu mellanlandar jag hos mina föräldrar. Men om två veckor är jag i Dalarna. ;) Så jag är inte riktigt där än...

Anneli Sjögren sa...

OK!! Och sen börjar studierna, va?
Det blir spännande att börja ett "nytt liv" antar jag! Eller..??
Ha det så bra! :D

Lena sa...

Ja, jag ser jättemycket fram emot en ny start och en utbildning inom ett ämne som jag älskar. Det ska bli fantastiskt. Skolan börjar i slutet av augusti. Jag längtar och längtar. Det blir en omställning att flytta så långt bort men jag tror det blir väldigt kul samtidigt och jag kommer få träffa massa nya människor.

Anneli Sjögren sa...

Jag förstår att det är jättespännande!!
Även om det kan kännas lite sorgligt att lämna kompisar och hemorten, så kommer du absolut att lära känna nytt folk!! Och vem vet; vi kanske stöter på varandra nån gång också!! Varför inte i Kupolen - Borlänges innecentrum!! Den som lever får se!! :D

Lena sa...

Kupolen måste jag till. Vet du om Panduro Hobby är stort där förresten? Har ett presentkort.

Anneli Sjögren sa...

Nej, tyvärr inte så stort...! Men de kan säkert ta hem grejer om det är nåt speciellt man vill ha!

Lena sa...

Ok. Då får jag fundera på om jag ska shoppa här eller där... Väntar nämligen på deras nya sortiment dessutom. Sen har jag tillräckligt att släpa med ändå i pysselväg och annat. Hu. ;) Nä, nu är det läggdags. Tack för en trevlig "pratstund". Hoppas du sover gott och att vi träffs så småningom.

Anneli Sjögren sa...

Tack detsamma!!
Ja, vi kan väl sikta in oss på Kupolen sen nån gång när du känner dig lite mer hemmastadd och redo!! :D Sov gott du med!!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Tänk vad mycket gott det går att göra som både är LCHF, Vegetariskt och Glutenfritt på samma gång :)
Ha det bra i höstkylan, här är bara 10 idag...

Anneli Sjögren sa...

Hej Birgitta!! Ja, med lite fantasi och inspiration kan man få ihop mycket smaskens som passar för olika kostinriktningar samtidigt! :D