Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 17 januari 2012

Aaaaaarrrrrrgggghhhh!!!

Sitter i lokalen efter ännu en härlig kväll med mina cirkeldeltagare! :D
I mina hörlurar spelar ♥Metallica♥ låten "The house that Jack built" från skivan Load.
Me like!! :D

Vad jag inte gillar är det vågen visade imorse...! Till min stora förvåning hade jag gått upp exakt 1,5 kg!! HUR DÅ är vad jag skulle vilja veta!!! Aaaaaarrrrrrgggghhhh!!!!

Jag vet att jag har skrivit det nån gång tidigare, men jag funderar allvarligt på att sluta väga mig!! Eller kanske bara väga mig en gång i månaden - eller ännu mera sällan! Att jag inte redan har gjort det beror på att det känns så himla läskigt att släppa kontrollen (som om jag egentligen hade nån....)!!
Men jag tänker att istället för att fokusera på något så frustrerande som hur det går med vikten - vilket tar en hel del tid och energi att gå och tänka på - så ska jag släppa det och istället ge mer energi till sånt som känns bra och roligt, sånt som ger mig energi och glädje!

Som en del av er kanske kan räkna ut så har jag lyssnat på Abraham's läror på youtube...!!
Abrahams läror är Lagen om attraktion på högsta nivå! Jag tror verkligen på att vi skapar med våra tankar och känslor!
Gå ut på youtube och sök på "Abraham Hicks Weight Loss" så kommer massor av videos upp!!
När jag lyssnar på dem så känns det så rätt för mig! Vissa saker hade jag lite svårt att ta till mig i början, men ju mer jag sätter mig in i Abrahams läror desto mer känns det rätt det som sägs!

För rätt länge sen så köpte jag ju 3 böcker skrivna av Esther och Jerry Hicks - men tror ni jag har läst dem??? ICKE!!
Det är väl i och för sig inte så konstigt i och med att min trötthet gör att jag tyvärr inte orkar läsa just nånting, men nu ska jag baske mig ta mig igenom de där böckerna!! Det får väl gå i den takt jag orkar helt enkelt!!

Jag tror nämligen att meningen med livet är att vara så lycklig det bara går!! Och att genom att fråga sig själv: "vad gör MIG lycklig/glad/tillfreds" och sen göra det - vad det nu än är - så händer bra saker liksom av sig själv!! Till exempel att man går ner i vikt!
Och till alla er skeptiker som inte tror på sånt här säger jag bara: Det är värt att prova!! Inget annat har ju funkat, så vad har jag att förlora???

Och med det säger jag tack och adjö för idag!!

Anneli.

6 kommentarer:

Vera sa...

Jag läste någonstans att livet består av lyckliga ögonblick, men att människan är så besatt av att få ett lyckligt liv att hon går miste om de fina stunderna.

Tror även på att du ska fokusera dig smal, men inte väga dig så ofta? Jag tror på att mäta istället. Kram, karma och kärlek

Anneli Sjögren sa...

Hej Vera!!
Ja, jag läste också det där med lyckliga stunder...!!

Att mäta är lika olyckligt som att väga för mig! Det är själva fokuset på att gå ner i vikt jag behöver släppa! Det är mycket bättre om jag bara fokuserar på att må bra så följer nog resten med automatiskt! Det är i alla fall min plan...!! :P
KRAAAAM!! ♥

Maria sa...

Gud vad härligt att höra!! Jag tror det är en nyckel - att släppa kontrollen. Och även om du inte går ner i vikt så kommer du i alla fall må bättre och vara gladare, och få energi över till annat än att tänka på vikten. Vägen till alla mål går genom välmående. Kram

Anneli Sjögren sa...

Maria: Precis vad jag också har kommit fram till!! :D
KRAM!! ♥

Lesly Valencia sa...

Ja Abraham säger bra saker! Vill läsa böckerna. Har inte gjort det, bara kollat youtube. Men testa att sluta väga dig och se hur det känns.

KRAM

Anneli Sjögren sa...

Hej Lesly!!
Jag har inte heller läst böckerna - än! Men youtube har jag kollat ganska mycket på och så lusläser jag förstås Marias och Jennys bloggar - där lär man sig ju en hel del om LOA/Abrahams läror!!
Igår vägde jag mig för sista gången på ett tag! Det känns lite läskigt att "släppa kontrollen", men mest känns det bra!! Vi får väl se hur det går!!
KRAM!!