Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 28 januari 2012

Wow liksom...!

Alltså... det är ganska roligt....!!
Min mamma - som varit död i snart 11 år - pratade för länge sen; alltså typ 20 år sen, om att man kunde rena och hela kroppen genom att hålla olja i munnen i 20 minuter/dag och liksom snurra runt oljan i munnen, sila den mellan tänderna och "tugga" på den, sen spotta ut den och skölja munnen ordentligt. Och man fick absolut inte svälja oljan för den hade dragit ut massa gifter ur kroppen och dem ville man ju inte få ner i magen och tillbaka ut i kroppen precis...!!

Då, när mamma pratade om det där, så tyckte jag väl att det lät ganska flummigt och otroligt och jag provade det aldrig. Jag var ju dessutom oförskämt frisk på den tiden och tyckte väl inte att jag hade nåt behov av en sån metod (som dessutom verkade rätt äcklig att utföra...).

När jag beställde boken på bilden här under så visste jag egentligen inte vad den handlade om, men jag drogs till den av nån anledning! Vad då Oil Pulling...? Oljedragning..? Vad är det, liksom?
Det visade sig vara exakt den metoden min mamma pratade om!!
Dessutom: Är den här metoden så bra som författaren påstår så är det svaret på mina böner!!

Enligt författaren - som är Certifierad Nutritionist och Naturläkare - så är det här "oil pulling" en gammal och beprövad Ayurvedisk metod för att rena och hela kroppen från i stort sett allt!
Vad författaren anser bevisat att det hjälper mot är följande:
* Acne
* Allergier
* Artrit
* Astma
* Rygg- & nacksmärta
* Dålig andedräkt
* Bronkit (Luftrörskatarr)
* Kronisk trötthet
* Kolit (Tarmsjukdom. Tror jag..)
* Crohns (Tarmsjukdom)
* Förstoppning
* Hål i tänderna
* Dermatit (Hudinflammation)
* Diabetes
* Eksem
* Hemorrojder
* Högt blodtryck
* Sömnlöshet
* Migrän
* Mucus Congestion (? Har med slem att göra..)
* Magsår
* PMS
* Tandlossning
* Blödande tandkött
* Bihåleinflammation
* Varböld vid tänderna

UNBE-FUCKIN'-LIEVABLE!!!

Sen listar han massa sjukdomar som det KAN hjälpa mot, bl a:
Blodsjukdomar, Cancer, Emfysem, Sjukdom i gallblåsan, Gikt, Hjärtsjukdomar, Barnlöshet, Njursjukdomar, Leversjukdomar, Hjärnhinneinflammation, Nervsjukdomar, Benskörhet, Lunginflammation, Havandeskapsförgiftning, Stroke, olika infektionssjukdomar mm.
Det som är skrivet med fet stil är sånt som jag har.

Ja, jag vet att det låter för bra för att vara sant, men stämmer hans förklaringar till varför det här funkar så börjar det verka möjligt faktiskt! Jag ska i alla fall prova!!
Jag har redan börjat - imorse!!
Det var inte så otäckt som man skulle kunna tro! Jag använde ekologisk kokosolja, men enligt författaren funkar det med vilken matolja som helst!

Vill DU också prova detta så LÄS BOKEN FÖRST eller ta åtminstone kontakt med mig, för det är några grejer man behöver känna till innan man börjar!! Det blir ett alldeles för långt inlägg om jag ska skriva allt här!!

OK! Det var allt för denna gång! Nu ska jag ut i köket för att se om mitt knäckebröd är färdigt!! :D

Anneli.

4 kommentarer:

tantista sa...

Spännande. Tänk att man (jag) aldrig hört talas om det förut. Och det finns ju en koppling mellan status i munhålan och många av kroppens organ, det vet man. Skulle ha god lust att prova men jag är så lättäcklad av att svischa runt vätska i munnen, tror inte jag fixar det där...

Anneli Sjögren sa...

Hmmm...!! Men jag tror det går att vänja sig om man börjar lite försiktigt. Det var faktiskt inte så läskigt som jag trodde att det skulle vara!!
Dessutom är jag så jäkla trött på att må som jag gör, så jag bara måste prova det här!!
Tycker man att det är äckligt med oljan i munnen så kan man tillsätta t ex nån droppe pepparmyntsolja så det smakar fräschare!!

tantista sa...

Fast det är inte smaken. Can't explain. Lika äckligt med tandkräm. Men skall bli jättespännande att ta del av dina erfarenheter.

Anneli Sjögren sa...

Hmmm...!! Ja, då kan det förstås bli lite svårare! Men det går kanske att vänja sig - om det är nåt man verkligen verkligen vill...!!
Jag får väl komma och ge dig några PSYCH-K-balanseringar för det annars - det skulle kunna hjälpa!!