Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 21 januari 2012

Är det så lätt??

Har nyss kommit hem ifrån en härlig kväll i goda vänners lag!!
Jag har varit hemma hos Nettan på supergod middag och film!
Som vanligt när vi träffas så kom Tarotkorten fram och vi tolkade korten till varandra!! Jag fick några riktigt bra insikter av de Tarotkort och tolkningar som jag fick! :D

Som jag skrev i tisdagens inlägg så funderar jag allvarligt på att sluta väga mig. Eller rättare sagt göra det väldigt sällan...! Liiite koll vill jag nog kanske ha ändå..! :P
Jag skrev ju att jag istället för att fokusera på vikten skulle fokusera på GLÄDJE, vilket jag också gjort sen dess!
Glädje och ägg ska få hjälpa mig att må bra och att gå ner i vikt!! :D Och jag har faktiskt ätit 1 eller 2 ägg varje dag sen i tisdags!!
Nu på måndag ska få bli sista gången på länge som jag tänker väga mig har jag bestämt!

Men det här med glädjen.... ÄR det verkligen så lätt som att bara bestämma sig för att vara glad??
Ja, man skulle nästan kunna tro det...!! Jag HAR verkligen varit glad varje dag, typ hela dagarna sen i tisdags!!!
Nu är jag i grund och botten en glad person, men jag har absolut varit ännu gladare än jag brukar!!
Och nu ska jag avslöja tricket:
För det första så börjar och slutar jag varje dag med att tänka på allt som jag är glad över i mitt liv! Direkt jag vaknar och innan jag somnar så ligger jag i sängen och tänker på saker och händelser som jag är glad och lycklig över! Minst 5 saker/händelser vill jag komma på och helst olika saker varje dag! På det här sättet både somnar och vaknar jag med en positiv känsla i sinnet och kroppen vilket gör att det blir lättare att fokusera på sånt som ger mig energi och glädje under dagen också!
Vidare så försöker jag att läsa minst en rolig historia eller seriestrip varje dag - det är viktigt att skratta!! Och ett av det bästa sätten jag vet för att få energi och känna mig glad är att lyssna på MUSIK!!!
Jag har börjat kolla runt på youtube efter mina favvolåtar i mycket högre utsträckning än förut!! :D
Och allt det här verkar verkligen funka!!

Självklart kommer jag att bli ledsen/frustrerad/förbannad nån gång emellanåt, men då hoppas jag att jag lätt kan ta mig tillbaka till glädjen igen med mina "trick"!!

Har DU något bra tips för att bli gladare?? Dela jättegärna med dig av dem då genom att skriva en kommentar!! TACK!! ♥

Anneli.

5 kommentarer:

Vera sa...

Jag tror det är jätteviktigt att tänka efter vad man har och vad som gör dig/mig glad. Jag är dålig på det - jag erkänner eftersom livet tenderar att springa iväg lite för fort, och det är så himla mycket som ska hinnas med. Jag vill ha lugn, snart. Så jag fokuserar på ett hus på landet inom snar framtid där vi kan odla våra egna grönsaker, frukt och bär. Tack för tanken - ska börja tänka på vad jag är nöjd och glad över varje kväll. <3

Anneli Sjögren sa...

Är du konsekvent och tänker på allt du är glad över i ditt liv varje dag (gärna morgon OCH kväll...) så tror jag nog att du kommer märka skillnad rätt snart! Det verkar som att det blir lättare och lättare att välja glädjen även om nån beter sig korkat eller säger nåt dumt!
Det är helt enkelt mycket roligare när man har kul!! :P

Anonym sa...

För mig var att skriva en tacksamhetslista varje morgon ett bra fundament att starta dagen på. Helt enkel skriva. "jag är tacksam för.." i en lista. O när det var bråda mornar tog jag den i huvudet bara. Alla ens tankar och handlingar tror jag skapar min dag i en kedja. Så om jag startar dagen med väldigt mycket tacksamhet kanske man landar på "brake even" på dagen ut :)

Gemenskap. Att känna sig delaktig i igentligen vilket sammanhang som helst är otroligt viktigt för mig. Viktigare än att ha rätt och än att vara bättre än "de andra"

Att hjälpa och fokusera på andra.


Motion och bra käk är två stående.. tyvärr :) hehe Ha en god dag!

//Magnus

Lena sa...

Jag har nog inga konkreta tips på hur man blir gladare. Fast jag skulle gärna behöva bli gladare i allmänhet tror jag.

Jag har skrivit ett litet mail till dig.

Anneli Sjögren sa...

Hej Magnus!! Kul att du lämnade en kommentar!!
Tack också för dina tips!
Ja, att uppskatta det man faktiskt har som är bra tror jag också är en väldigt bra start på dagen!! Men du skrev: För mig VAR..." Har du slutat, och i så fall varför??

Gemenskap är väldigt viktigt även för mig! Jag är en stor filantrop och också extremt social!! :D
Vem kan avgöra vem som är "bäst"??
Det får nog var och en göra för sig själv..!!

Med tanke på vad klockan är så säger väl jag Ha en god natt!! :D

Lena: Ja, jag har sett ditt mail. Svarar på det när jag har pratat med Janne!! :D