Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 23 januari 2012

Vikthistorik

Det här blogginlägget kommer bara att handla om vikt i allmänhet, och min vikt i synnerhet.
Tycker ni att det är ointressant så strunta i att läsa det!! Jag skriver det mest för min egen skull ändå!
Jag har märkt att bloggen även blivit ett hjälpmedel för mitt minne, för jag kan gå tillbaka och kolla olika saker som t ex när började jag äta hjärtmedicin - det har jag skrivit här nånstans!! Vill jag veta det så kan jag bara leta upp det!!

Men vikten var det...!
Den allmänna "sanningen" om vikt och viktförändring är att det styrs av kalorier in och kalorier ut. Äter man mer än vad man gör av med så går man upp i vikt, och äter man mindre så går man ner.
MEN: Nyare forskning visar att det inte är så enkelt! Bl a så pratar Sean Croxton på Underground Wellness om att det till stor del handlar om hormoner!
Jag har inte satt mig in i det så himla mycket, men när jag ser tillbaka på min viktresa så inser jag i alla fall så mycket som att för min del kan det omöjligt bara handla om antal kalorier!
Gå gärna ut på youtube och lyssna på Sean! Han har mycket vettigt att säga om det mesta inom hälsa!! Jag lägger ut en länk i slutet på detta blogginlägg så ni har nånstans att börja!

I alla fall: Som jag skrivit förut så var imorse den sista gången på ett tag som jag tänkte väga mig. Jag hade räknat iskallt med att ha gått ner i vikt till denna vägning för jag har skött mig exemplariskt hela veckan förutom i lördags när jag var hos Nettan på middag - då åt jag lite mer än vad jag borde för det var så vansinnigt gott så jag inte kunde hejda mig!!
Jag har till och med ätit minst ett mål mat om dagen som till största delen består av ägg, i och med att ägg bland många andra nyttor är perfekt mat när man vill gå ner i vikt!
Har det hjälpt? Nix!! Jag har gått upp 2 hekto under den gångna veckan!! :-(

Men jag tänker inte låta det slå ner mig! Nu ställer jag undan vågen och fokuserar på att vara glad!! :D

Men innan jag släpper det här med viktkontrollen så ska jag kolla på lite historik:

För exakt 5 månader sen vägde jag 5 kg mindre än idag!

Min lägsta vikt på "evigheter" (sen jag passerade den på väg upp) var den 9 augusti 2010, d v s för 1 ½ år sen ganska så precis. Då vägde jag 6,3 kg mindre än jag gör nu.

I början av januari 2008 - alltså för 4 år sen - vägde jag mitt allra mesta någonsin: 8 kg mer än idag! (Urk!) Så jämfört med när jag var nere på mitt lägsta så var det en viktnedgång på lite drygt 14 kg! DET hade ju varit rätt bra - om jag bara stannat där eller fortsatt att gå ner!!
Men eftersom jag tyvärr inte gjorde det så man kan säga att på 4 år har jag lyckats gå ner 8 kg...!! Inte nåt strålande resultat direkt...! Speciellt inte med tanke på hur mycket jag har kämpat!!
4 år = 48 månader, vilket då motsvarar 0,1666666666666667 hektos viktnedgång i månaden om man slår ut det över hela den här tiden (jan -08 - jan - 12)! Ni gör väl vågen för mig va!?! ;-) 0,17 hg motsvarar ca 1 matsked!! Herre jävlar...!! I månaden...!! *SUCK*

Jag vet inte om ni hängde med i mitt resonemang och mina uträkningar - om ni ens orkat läsa ända ner hit...!! Men som sagt så skriver jag det här mest för mig själv...!

Men från och med nu ska jag blicka framåt!! Så småningom kommer jag nog att berätta för er hur det gått med vikten, men nu tänker jag högaktningsfullt ta och skita i den!!! :P Nu ska jag fokusera på GLÄDJE och att ha ROLIGT!! Vad jag än gör!! Livet är inte alltid roligt, men det är ändå jag och ingen annan som kan välja vad jag vill fokusera på - och vid det här laget vet ni ju vad, eller hur!?! :D

HÄR kommer nu en länk till Sean Croxton! Klicka er vidare och lyssna på fler videor med honom - han är himla vettig faktiskt!!

Anneli.

2 kommentarer:

jeanettish.blogspot.com sa...

vilken fin blogg - jag tror att jag svimmar :)

Anneli Sjögren sa...

Oh nej!! Gör inte det!! :P
Men tack för berömmet!! :D