Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 7 januari 2012

Busy day...

Visserligen vaknade jag inte förrän kl 10.30, men sen dess har jag hunnit mycket!!

Efter "frukost" var mannen i mitt liv och jag till Hedemora för att handla, och sen handlade vi även i Avesta.
De supersmaskiga ugnstorkade coctailtomaterna jag gjorde för 5 dagar sen var på upphällningen, så coctailtomater stod naturligtvis på inhandlingslistan! Sen hade jag bestämt mig för att göra Paneer (färskost) idag så 5 liter mjölk och 1 liter filmjölk inhandlades också!!
Så sen vi kom hem vid 15.00-tiden har jag stått i köket tills nu!! Mina fötter känns som köttklumpar, men resten av mig känns... glad!! Och nöjd!! :D
Inte nog med att jag nu har en ny burk med ugnstorkade tomater (med vitlök denna gång) och ca 1 kg Paneer (som ska få ingå i Saag Paneer som jag ska göra till middag imorgon eller på måndag) - jag kokade messmör på vasslen efter osten också!! :D Bara den tog 3 timmar att göra!!
Men hemgjort messmör blir så himla gott!! Visserligen är det förmodligen rätt mycket kolhydrater i, men det ger jag blanka tusan i - sååå gott är det!! Och så äter jag bara en liten sked åt gången!! :P

Om du gör Paneer nån gång, och om du gillar messmör så kan du ju prova att koka eget du också!!
Så här gör man:

Koka vasslen i en vid kastrull tills den börjar tjockna. Men bara tills det precis börjar tjockna!!! Det stelnar sen när det kallnar!! Hur lång tid det tar att koka beror på hur mycket vassle du har, hur hårt du kokar och hur vid kastrullen är. Jag hade 5 liter vassle och kokade i en ganska vid kastrull och det tog 3 timmar och 15 minuter.
Då kokade jag ganska häftigt och rörde om ca var 5:te minut. Mot slutet tillsatte jag ca 50 g smör som fick koka med, men det är ingenting man måste ha - det bli gott ändå!!
Ja, sen hällde jag bara upp det i en burk! När den har svalnat så ska jag ställa in den i kylen där den får stå tills den är slut!
Hållbarheten är ganska lång, i alla fall i flera månader!
Av 5 liter vassle blev det det du ser i buken på bilden här ovan - ca 5 dl!!!
Jag har redan smakat av det!! Det var himmelskt gott!! :D

Nu ska jag softa framför datorn resten av kvällen!!
Adios amigos!!

Anneli.

4 kommentarer:

tantista sa...

Paneer...? Sa nån Sa nån Saag Paneer?? *spetsiga öron som darrar av upphetsning*

Anneli Sjögren sa...

JAPP!!! SAAAAAAAG PANEEEEEEEER!!!!!
Kom hit imorgon på middag så ska du få!! :D
Martin kommer hem från Stockholm sent ikväll, så jag väntar med att göra Sag Paneer till på måndag så han också får! Men det räcker till dig också!! Beställ en tågbiljett och kom!! :D ♥ :D

tantista sa...

Aww vad du är gullig ♥♥♥ ...och jag har varit så sugen sen jag läste ditt inlägg i morse så jag har varit ute och köpt Palak Paneer och ätit för en stund sen! Så krisen är avvärjd för den här gången, lol...!

Anneli Sjögren sa...

Sicken tur då!!!
Men annars så vet du att du har en stående inbjudan!! ♥