Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 2 januari 2012

Intellekt kontra hjärta/glädje

Igår skrev jag ju om mina Intentioner för 2012. Det har levt kvar i mitt sinne sen dess. Är det verkligen vad jag vill för mig själv??
1. Gå ner i vikt?? Jo, det är klart att jag vill!! (Fast den gångna veckan har jag gått upp 3 hg...)
2. Lägga mig före midnatt?? Nja...!
Jag vet att jag borde, men vill jag?? Nja...! Både och faktiskt! Jag älskar att vara uppe och nattsudda för mig själv, och till stor del behöver jag de stunderna för att orka med mitt liv! Men det fungerar inte optimalt med familj och ev framtida jobb...! *Suck* Och jag vill vara mer närvarande för familjen!!
3. Äta nyttigare?? Jo då!! Så länge det inte känns som ett tvång och är gott och någotsånär enkelt att göra!
4. Mindre datatid och fler böcker?? Jaaa!! Jag älskar ju att läsa!!! Men varför gör jag inte redan det då kan man ju undra...!! Hmm..!
Det jag gör på/med datorn är till stor del socialt, som att blogga/läsa och kommentera på andras bloggar, maila och facebooka - och jag är väldigt social av mig!! Att läsa böcker kräver mer koncentration och jag är oftast alldeles för trött för att orka koncentrera mig mer än korta stunder i taget. Väldigt korta stunder oftast...! Det gör det svårt att kunna läsa böcker och fatta vad jag läser!
5. Röra mer på mig. NEJ!!! Jag VILL inte - men vet att jag verkligen skulle behöva! Och jag vill ju må bra trots allt!!

Så var hamnar jag då med mina intentioner?? Försöker jag ta tillbaka dem här??
Nej absolut inte!!
Jag har bara kommit på att det allra, allra viktigaste är GLÄDJEN!! Är jag inte glad och känner mig inspirerad så kan det lika gärna kvitta!!!
Så den viktigaste intentionen för detta år måste ju då bli ATT VARA GLAD!!
Hur svårt kan det vara!?! :P

GLAD är jag i alla fall för att mina ugnstorkade coctailtomater blev så himla goda!!!
Godare än godis blev de!! ♥
Receptet har jag lagt ut på min matblogg! Klicka HÄR för att komma dit!!

Anneli.

7 kommentarer:

Lena sa...

Jag är inte vidare förtjust i torkade tomater. Men det kanske blir bättre om man gör dom själv? Det är bra frågor du ställer med dina mål. Vad för intentioner man har och vad man vill egentligen. Ibland får man lida pin om man vill vara fin...

tantista sa...

Mmmmm så gott det ser ut, och så vackert! Jag brukar tycka att såna där små tomater är lite för sura men dom kanske blir sötare när man torkar dom?

Gillar ditt resonemang... :)

Anneli Sjögren sa...

Lena: Tack!! Fast jag har fått nog av att lida..!! Tror det är mycket bättre att hitta glädjen och det som verkligen motiverar!!
Jag brukar inte heller vara så förtjust i soltorkade tomater, men dessa är verkligen supergoda!! Jag kunde knappt sluta äta dem när jag väl började!!!

tantista: Tack!!
Tomaterna vart absolut sötare efter timmarna i ugnen! Mmmm...!! Jag vill bara smyga ut i köket och norpa mig några...!!! :P

3pa2 sa...

Men Hallo................ Det där stämmer ju alldeles för bra in på mej

Anneli Sjögren sa...

3pa2: Vad är det som stämmer för bra? Och kan nåt verkligen stämma FÖR bra?? :P Hi hi...!
Jag har tänkt ibland när jag läser din blogg att vi verkar ha många beröringspunkter...!
Många olikheter också förstås.
Men det är ju det som är så berikande att i vissa saker känner man samhörighet och i andra får man mer insyn och förståelse för nåt som man kanske upplever som annorlunda! :D

3pa2 sa...

för bra för att inte vara skrivit av mej själv........ otäckt det där när man ser sina egna funderingar på pränt av någon annans penna

Anneli Sjögren sa...

Åh, då förstår jag vad du menar!!
Ja, det är konstigt när såna saker händer... som när nån säger det man precis skulle öppna munnen för att säga själv...!